Wende met primeur van nieuwe album in Nieuwe Nor

Door Redactie
3 Min leestijd
- foto: persfoto Wende (credits: Petrovsky Ramone)

HEERLEN – Op vrijdag 21 april a.s. komt Wende Snijders voor een try-out van haar nieuwe album ‘Sterrenlopen’ naar de Nieuwe Nor in Heerlen. Voor het eerst kan het publiek de nieuwe voorstelling meemaken rondom het album dat in september verschijnt. ‘Sterrenlopen’ is geschreven en gecomponeerd door Wende met onder andere S10 en Froukje.

Wende Snijders (1978) mag met recht een van ‘s lands meest veelzijdige artiesten worden genoemd. Ze combineert muziekstijlen als pop, jazz, klassiek en electronisch naar hartenlust in grensverleggende, interdisciplinaire albums en voorstellingen. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit; ze won een Edison in bijna elke categorie en werd als actrice genomineerd voor een Gouden Kalf.

Wende’s carrière begon in 2003; sindsdien maakte ze zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland. Sinds 2017 cureert ze Kaleidoscoop, waarvoor ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun en S10. Met haar succesvoorstellingen MENS en De Wildernis speelde ze in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down The Rabbit Hole en Into the Great Wide Open. Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album.

In september 2023 komt Wende haar nieuwe album Sterrenlopen uit, hierop staan onder andere de onlangs uitgebrachte songs ‘Het Is Genoeg’, ‘Dit Is Alles’, en ook nummers uit de Wildernis hebben een plek gevonden op het nieuwe album. Haar eerste single ‘Het is genoeg’ verscheen in november, en in februari haar tweede single ‘Dit is alles’. Over haar tweede single zegt Wende zelf: ‘Soms vraag ik me af hoe de dieren en de bomen naar ons kijken. Als de wereld weer eens vergaat vragen zij zich dan ook af of wij ons als mensen altijd aan dezelfde steen zullen blijven stoten?’.

Wende brengt een primeur van haar nieuwe voorstelling in het derde weekend van april met drie try-outs in Nederland, gevolgd door een clubtour in oktober. Op vrijdag 21 april staat ze in de Nieuwe Nor in Heerlen. Tickets zijn te koop via nieuwenor.nl.

Deel dit bericht