Vuurwerkexplosie bij raam sacristie Grote St.-Jan in Hoensbroek: Dader vastgelegd op video

Op een bewakingsvideo, die de pastoor zelf heeft vrijgegeven, is te zien hoe de dader langs het raam van de sacristie loopt.

Door Redactie
2 Min leestijd

HOENSBROEK – Dinsdagnamiddag heeft een vuurwerkexplosie plaatsgevonden bij het raam van de sacristie van de eeuwenoude Grote St.-Jan in Hoensbroek. Het glas van het raam lag verspreid over de hele ruimte aan de binnenkant van de sacristie. Gelukkig heeft Pastoor William van Dijck, die verbijsterd was door het voorval, de dader weten te identificeren aan de hand van bewakingsbeelden.

Op een bewakingsvideo, die de pastoor zelf heeft vrijgegeven, is te zien hoe de dader langs het raam van de sacristie loopt. Verontwaardigd en met een vleugje sarcasme plaatste Pastoor William van Dijck een bericht bij de video waarin hij de gemeenschap vraagt om hulp:

Is deze grapjas bij iemand bekend? Vuurwerkbom neerleggen bij raam sacristie Grote St.-Jan, zodat glas over hele ruimte verspreid is. Waarom? Geen idee. A.u.b. persoonlijk bericht als u hem kent.

Hoewel de schade beperkt bleef tot het raam en enkele schroeiplekken op het kozijn, was het risico op brand aanzienlijk. Uit bezorgdheid heeft de parochie dan ook aangifte gedaan bij de politie.

Het gaat niet alleen om de materiële schade die door de verzekering gedekt wordt, maar vooral om de vraag wat iemand bezielt om zoiets te doen?,

aldus Pastoor William van Dijck.

Mocht u iets gezien of gehoord hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de lokale autoriteiten.

Deel dit bericht