Volendamse Tribute To The Cats Band komt naar Kerkrade

De meeste bandleden hebben in het verleden hun sporen in de Volendamse muziekscene ruimschoots verdiend, in onder meer Next One, The Business, Left-side, Dutch, Dos Chicos, en Fiësta: Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, nieuweling, Marcel Veerman, Michel de Haan en Jan Veerman.

Door Redactie
3 Min leestijd

De Tribute tot he Cats band geeft op zaterdag 2 september aanstaande een concert in de Rodahal in Kerkrade. Het is voor het eerst dat de band voet zet op Zuid Limburgse bodem. In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Inmiddels zijn we bijna 21 jaar, en meer dan 750 concerten verder.

Op 24 juni 2022 heeft de band het 20- jarig jubileum gevierd met een grandioos openluchtconcert in het centrum van Volendam op het Europaplein. Van dit concert heeft “ Omroep MAX “ een registratie gemaakt welke op 1 januari 2023 is uitgezonden op NPO 2. ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ gaan in Kerkrade zorgen voor een feest der herkenning.

De meeste bandleden hebben in het verleden hun sporen in de Volendamse muziekscene ruimschoots verdiend, in onder meer Next One, The Business, Left-side, Dutch, Dos Chicos, en Fiësta: Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, nieuweling, Marcel Veerman, Michel de Haan en Jan Veerman. De ‘jonkies’ Cees Veerman en Larry Koning, zijn aanstormende talenten, die de tijd van The Cats nooit hebben meegemaakt. Des te meer waarderen ze wat hun dorpsgenoten indertijd teweeg hebben gebracht, en genieten ze wekelijks van wat de muziek van The Cats, anno 2023 nog steeds los maakt.

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Cats sound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze onder meer ondersteund door soundengineer & Manager, Jan Schilder, die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘Marian, Lea’ en ‘Jukebox’ weer in vertrouwde handen.

Misschien nog wel het meest trots op het succes en de populariteit van de Tribute To The Cats Band zijn de oorspronkelijke bandleden van The Cats zelf. Dat heeft onder meer al geleid tot enkele gastoptredens, waarbij zowel op het podium als in de zaal vele emoties los kwamen. Met als hoogtepunten, het 15 jarig bestaan (Maart 2017) in een uitverkocht AFAS-Live theater, en in Juni 2022, het 20 jarig bestaan, op het Europaplein in Volendam. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met vrijwel alle Catshits!

Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.cue4events.nl

Deel dit bericht