Tweede KWIEK beweegroute in Kerkrade officieel geopend bij Hoog Anstel

De KWIEK beweegroute is een wandel- en beweegroute die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. D

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook Gemeente Kerkrade

KERKRADE – Op woensdag 12 mei werd de tweede KWIEK beweegroute in Kerkrade officieel in gebruik genomen bij Hoog Anstel. Het initiatief voor deze route kwam van medewerkers van MeanderGroep

De KWIEK beweegroute is een wandel- en beweegroute die gebruik maakt van het straatmeubilair in de buurt. Door het volgen van de route kunnen mensen hun balans, kracht en uithoudingsvermogen trainen, wat niet alleen leuk is om te doen, maar ook goed is voor lichaam en geest. De route bestaat uit een lus van 800 meter.

Om de KWIEK beweegroute gemakkelijk te kunnen volgen, zijn er oranje-witte pijltjes op de stoepen en speciale tegels met opdrachten geplaatst. De start en finish van de route bevinden zich bij de entree van het wijkzorgcentrum Hoog Anstel, gelegen aan Hoog Anstel 1 in Kerkrade. Hier is tevens een informatiebord geplaatst met een overzicht van de route.

Hoewel de route in eerste instantie bedoeld is voor de bewoners en bezoekers van Hoog Anstel, is deze nu ook toegankelijk voor iedereen die er gebruik van wil maken. Het is een mooie gelegenheid voor mensen om op een actieve manier bezig te zijn en te genieten van de buitenlucht.

De totstandkoming van de KWIEK beweegroute was een samenwerkingsverband tussen MeanderGroep, het programma VIE (Leven in Beweging) dat subsidie heeft verstrekt, en de Gemeente Kerkrade, die heeft geholpen met het ontwerp en de aanleg van de route. Door deze gezamenlijke inzet kon de beweegroute gerealiseerd worden en kunnen mensen op een laagdrempelige manier werken aan hun gezondheid.

Voor eventuele vragen of opmerkingen over de KWIEK beweegroute kan men contact opnemen met de gemeente Kerkrade. Op werkdagen is de gemeente bereikbaar via het telefoonnummer 14045. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar gemeentehuis@kerkrade.nl.

Deel dit bericht