Start Wijk Actief in Heerlerheide-Passart

Wijk Actief wordt door de gemeente Heerlen georganiseerd, samen met de Open Universiteit en de lokale wijkpartners.

Door Redactie
2 Min leestijd

HEERLEN – Inwoners van Heerlerheide-Passart kunnen sinds vrijdag 21 april meedoen aan Wijk Actief. Een initiatief gericht op wat senioren in hun eigen thuisomgeving kunnen doen om actief te blijven en gezond oud te worden. Bijvoorbeeld door contacten met buurtgenoten, maar ook een sociaal wijkteam of een actieve seniorenvereniging.

Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid gaf het startschot. “Ik ben blij met dit mooie project. Het is een waardevolle toevoeging voor Heerlerheide en Passart. Iedereen in Heerlen verdient een zo gezond mogelijk leven. Op deze manier kunnen inwoners met vertrouwen langer gezond, samen en veilig in de eigen wijk ouder worden. Het is daarmee een waardevolle toevoeging voor de buurt Heerlerheide-Passart.”

Bewust maken

Wijk Actief is gericht op het versterken van de veerkracht en gezondheid van 65-plussers in de buurt. Het project maakt senioren bewust van de verschillende lokale mogelijkheden die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl en sociale verbinding. Denk bijvoorbeeld aan wandelgroepen, kaartclubjes, computercursussen of lokale hulpdiensten. Ook is er aandacht voor wat senioren zelf in hun eigen omgeving kunnen doen om fysiek en sociaal actief te blijven.

Wetenschappelijk onderzoek

Wijk Actief wordt door de gemeente Heerlen georganiseerd, samen met de Open Universiteit en de lokale wijkpartners. Aan deze wijkaanpak is een wetenschappelijk onderzoek verbonden, om te bekijken of de aanpak succesvol is. Bij een positief resultaat zou het in de toekomst wellicht mogelijk zijn om deze wijkaanpak ook op andere plekken aan te bieden.

Deel dit bericht