Spectaculaire achtervolging van gestolen motor eindigt in valpartij en arrestatie

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf

HEERLEN – Op maandag 3 april heeft een motoragent een spectaculaire achtervolging ingezet op een gestolen KTM Duke motor met twee personen erop. Het voertuig was kort geleden gestolen in Duitsland en de bestuurder gaf een extra flinke dot gas toen hij de motoragent zag. De achtervolging werd ingezet en de motor van de tegenpartij kwam uiteindelijk ten val op de Terhoevenderweg in Heerlen.

De verdachten probeerden nog te vluchten met de motor, maar dankzij goed werk van de motoragent lukte dit hen niet. Na een korte zoektocht met collega’s van Politie Basisteam Heerlen werd de verstopplek van een van de verdachten al snel gevonden. Het onderzoek naar de tweede verdachte is momenteel nog in volle gang.

De snelheden waarmee de motor reed waren absurd en de capriolen die werden uitgehaald waren levensgevaarlijk voor de verdachten en andere weggebruikers. De politie waarschuwt dan ook dat dit soort gedrag onacceptabel is en consequenties zal hebben. De verdachten zullen worden vervolgd voor diefstal en gevaarlijk rijgedrag.

Deel dit bericht