Simpelveld neemt maatregelen tegen overlast eikenprocessierups

De gemeente zal de komende maanden de eikenbomen langs fiets- en voetpaden, bij parkeerplaatsen of schoolpleinen bespuiten.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook Gemeente Simpelveld

SIMPELVELD – De komende maanden zullen de eikenprocessierupsen weer te vinden zijn in de eikenbomen. Dit kan voor veel overlast zorgen, omdat de brandharen van de rupsen irritatie aan de huid, ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Om deze overlast zoveel mogelijk te voorkomen, neemt de gemeente maatregelen.

De aanpak van de eikenprocessierups richt zich vooral op gebieden waar inwoners de grootste risico’s lopen. Hierbij moet gedacht worden aan drukke fiets- en voetpaden, rondom scholen, kinderdagverblijven, verzorgingscentra en publieke gebouwen. Om de overlast te minimaliseren, wordt de eikenprocessierups preventief bestreden in het stadium voor de ontwikkeling van de brandharen. Dit gebeurt door een bespuiting met een biologisch middel dat alleen de rups bestrijdt en volledig onschadelijk is voor dier en mens.

De gemeente zal de komende maanden de eikenbomen langs fiets- en voetpaden, bij parkeerplaatsen of schoolpleinen bespuiten. Inwoners die desondanks overlast ondervinden van de eikenprocessierupsen kunnen dit melden bij de gemeente. In juni en juli worden de nesten door een gespecialiseerd bedrijf weggezogen op plekken waar meldingen zijn gedaan.

Als inwoner kunt u ook helpen om overlast van de eikenprocessierups te voorkomen. Als u eikenprocessierupsen ziet op openbare plaatsen waar veel mensen komen, kunt u dit melden via de website van de gemeente Simpelveld of telefonisch via 045 5448383. Het is belangrijk om deze meldingen door te geven, zodat de gemeente snel actie kan ondernemen om de overlast te verminderen.

Deel dit bericht