Rotterdams Philharmonisch Orkest met De Vijfde van Beethoven en Schumanns romantisch Celloconcert als kers op de taart topseizoen Meisterkonzerte Aachen

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onderscheidt zich altijd opnieuw door de intense energie van haar concerten en haar innovatieve publieksbenadering.

4 Min leestijd

HEERLEN – In Parkstad Limburg Theater Heerlen staat zaterdag 27 mei om 20.00 het achtste concert van de reeks Meisterkonzerte Aachen op de rol. Met de klassieke tophit (Ta-ta-ta-taaa!), de Vijfde symfonie van Beethoven en Schumanns romantisch Celloconcert, met de Perzische meestercellist Kian Soltani, belooft het concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest er een van de overtreffende trap te worden.

De Meisterkonzerte Aachen worden sinds enkele jaren georganiseerd door de philharmonie zuidnederland. Man in charge is Stefan Rosu. Zeeland. Door zijn grote internationale netwerk weet de intendant en directeur van hét symfonieorkest van Limburg, Brabant de sterke top klassiek reeks ieder seizoen opnieuw naar nog hogere dimensies te stuwen. Met steun van Duncan Ward, de nieuwe dirigent van de philharmonie zuidnederland, werd een topprogramma gestileerd. De impressionante concerten van internationale toporkesten, in Heerlen, Aken en Keulen begeesterden.

Na zeven beklijvende concerten volgt als kers op de taart de seizoenafsluiter van de Meisterkonzerte in Parkstad Limburg Theater Heerlen. Het is wel toevertrouwd aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest, onder leiding van de wereldberoemde dirigent Manfred Honeck. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onderscheidt zich altijd opnieuw door de intense energie van haar concerten en haar innovatieve publieksbenadering. Het laatste concert van Rotterdams Philharmonisch Orkest, was voor bezoekers een jarenlang beklijvende happening.
Alle voortekens duiden erop dat dit op 27 mei opnieuw het geval zal zijn. Want het romantische programma prikkelt al op voorhand de zintuigen van iedere klassiek liefhebber.

In notendop:

McMillan / Larghetto
Schumann / Celloconcert
Beethoven / Symfonie nr. 5

Soltani’s Stradivarius, is ‘pure perfectie’

Voor de pauze soleert Kian Soltani in het geliefde, romantische Celloconcert van Robert Schumann. Deze uit Perzië afkomstige topcellist werd door The Times omschreven als ‘een zeer opmerkelijke cellist’. Grammophon roemt hem om zijn ‘pure perfectie’. En inderdaad Soltani’s spel wordt gekenmerkt door diepe expressie en technisch meesterschap. Hij heeft zich als solist een plek verworven op de grote wereldpodia, vierde triomfen bij vermaarde orkesten, en tekende een exclusief contract bij Deutsche Grammophon.

Met zijn Stradivarius cello en zijn charismatische podiumpresentatie creëert Kian Soltani dan ook overal onmiddellijk een emotionele band met zijn publiek.

Manfred Honeck geeft zijn overrompelende visie op Beethovens Vijfde symfonie

Dirigent Manfred Honeck, die eerder in 2019 in Heerlen de London Philharmonic leidde, wordt geroemd om zijn karakteristieke interpretaties. Met de Rotterdammers geeft de wereldberoemde dirigent zijn overrompelende visie op Beethovens Vijfde symfonie. Dé nummer één klassieke tophit. Vrijwel iedereen kent Beethovens Vijfde symfonie. Met de vier openingsnoten liet Beethoven het noodlot aan de deur kloppen. Maar ze stonden ook voor de (morsecode kort-kort-kort-lang) V van victorie waarmee BBC radio-uitzendingen vanuit Engeland openden tijden de Tweede Wereldoorlog, ze werken verwerkt in populaire disco hits, en in 1977 de oneindige ruimte ingeschoten aan boord van de Voyager om aan eventuele bewoners van verre sterrenstelsels te laten horen wat een mens is. Wat eens mens is laten Manfred Honeck en het Rotterdams Philharmonisch Orkest ook indalen op de concertbezoekers in Heerlen.

Meer informatie en tickets via: www.plt

Deel dit bericht