Programma Nationale Dodenherdenking in Kerkrade met stille tocht en herdenking bij Vredesmonument

Het programma begint om 18.45 uur met een stille tocht vanaf de St. Lambertuskerk richting het Indiëmonument, waar een kranslegging zal plaatsvinden.

Door Redactie
1 Min leestijd

VIDEO: Dodenherdenking Kerkrade 2022

 

KERKRADE – Op donderdag 4 mei zal in Kerkrade de Nationale Dodenherdenking plaatsvinden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere oorlogen. Het programma begint om 18.45 uur met een stille tocht vanaf de St. Lambertuskerk richting het Indiëmonument, waar een kranslegging zal plaatsvinden.

Stille tocht

Vanaf 19.00 uur zal er aansluitend een stille tocht plaatsvinden naar het Monument van de Evacuatie en het Vredesmonument. Om 19.25 uur begint hier de officiële herdenking met het spelen van het indrukwekkende muziekstuk Amazing Grace. Vervolgens zullen er toespraken gehouden worden door onder meer burgemeester Petra Dassen. Tijdens de herdenking zal ook het Vredesvuur aangestoken worden.

Herinneren en te reflecteren

De Nationale Dodenherdenking is een belangrijk moment om stil te staan bij de slachtoffers van oorlogsgeweld en om onze vrijheid te vieren. Het is een moment om te herinneren en te reflecteren, en om onze waardering te tonen aan degenen die ons hebben bevrijd en zij die nog steeds strijden voor vrijheid en vrede wereldwijd.

Deel dit bericht