Politie zoekt eigenaar autokrik na diefstal katalysator in Vaesrade

Het blijkt dat katalysatoren steeds vaker gestolen worden omdat ze criminelen veel geld opleveren. Het platina en palladium dat in deze onderdelen zit, kan verkocht worden voor bedragen tussen de vijftig en honderd euro per stuk.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Facebook - Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf

VAESRADE – In de vroege ochtend van dinsdag 2 mei werd enkele politieagenten opgeroepen om naar de Vijf Bunder in Vaesrade te rijden vanwege een melding over diefstal van een katalysator van een auto. Bij aankomst bleken de dieven al te zijn gevlucht, maar hadden ze per ongeluk hun autokrik achtergelaten op de plaats delict. De politie is nu op zoek naar de eigenaar van de autokrik, zodat deze teruggegeven kan worden.

De verdachten zijn mogelijk gevlucht in een roestbruine Opel Corsa. De politie is op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over deze zaak en roept mensen op om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Het blijkt dat katalysatoren steeds vaker gestolen worden omdat ze criminelen veel geld opleveren. Het platina en palladium dat in deze onderdelen zit, kan verkocht worden voor bedragen tussen de vijftig en honderd euro per stuk. De politie vraagt daarom ook om extra waakzaam te zijn en verdachte situaties te melden.

Deel dit bericht