Operatie Steenbreek

Tegels eruit, groen erin!

Door Redactie
2 Min leestijd
Mevrouw Ans Pipers was een van de eersten die de planten kwam ophalen vrijdagmiddag: “Het is de eerste keer dat ik meedoe. Het zijn behoorlijk wat planten die ik meekrijg, maar gelukkig krijg ik voldoende hulp bij het verwerken ervan.

HEERLEN – Bij de gemeente Heerlen zijn afgelopen weekend de plantpakketten opgehaald door de circa 50 deelnemers van Operatie Steenbreek. Wethouder Marco Peters (Beheer en Onderhoud) overhandigde de eerste exemplaren.

Met Operatie Steenbreek stimuleert de gemeente Heerlen burgers om voor- en achtertuinen te vergroenen: tegels eruit, groen erin! Deelnemers kunnen daarvoor plantenpakketten krijgen voor 12 m² tuin. Ze moeten zelf de tegels weghalen en de planten in de grond zetten.
De Stichting CNME (Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie) ondersteunt de gemeente hierbij. Nadat mensen zich hebben aangemeld, gaan ze bij hen op bezoek en maken samen een plan.

Eerste keer

Mevrouw Ans Pipers was een van de eersten die de planten kwam ophalen vrijdagmiddag:

Het is de eerste keer dat ik meedoe. Het zijn behoorlijk wat planten die ik meekrijg, maar gelukkig krijg ik voldoende hulp bij het verwerken ervan.

Goede zaak

Wethouder Marco Peters:

Als gemeente zetten we in op rigoureuze vergroening. Met Operatie Steenbreek stimuleren wij onze inwoners om hier ook zelf mee aan de slag te gaan. Zo maken we op juist die plekken waar het het hardst nodig is écht het verschil!

Groen en duurzaam

De stichting CNME is al 25 jaar actief om mens en natuur te verbinden voor een groene en duurzame wereld. De stichting werkt altijd samen met andere partijen en helpt hen met de aanwezige kennis en expertise om de eigen leefomgeving te vergroenen.

Deel dit bericht