Nieuwe speel- en ontmoetingsplek ‘t Laurahöfke geopend in Lauradorp

De voormalige speeltuin is omgetoverd tot een semi-openbare plek voor de hele buurt waar kinderen kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook Gemeente Landgraaf

LANDGRAAF – Gistermiddag vond onder grote belangstelling de feestelijke opening plaats van ‘t Laurahöfke, de nieuwe speel- en ontmoetingsplek in Lauradorp. De buurtvoorziening ligt midden in de woonwijk en is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Landgraaf en de inwoners van Lauradorp.

De voormalige speeltuin is omgetoverd tot een semi-openbare plek voor de hele buurt waar kinderen kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Het moet meer dan een speelplek worden,

zeggen betrokken buurtbewoners.

Je kunt er bijvoorbeeld ook een buurtfeest houden. En er kan een jeu de boules-baan komen die ook weer andere bezoekers trekt.

De plek biedt ook ruimte voor het ontwikkelen van burgerinitiatieven. Inwoners van Lauradorp die een idee hebben voor de speel- en ontmoetingsplek kunnen dat plan aanmelden bij de gemeente. Wethouder Stijn Kropman is blij met het initiatief van de buurtbewoners en benadrukt dat de plek tot doel heeft om makkelijk toegankelijke activiteiten te organiseren, zoals een buurtbarbecue.

De nieuwe speel- en ontmoetingsplek is het resultaat van een jaar lang overleg tussen de gemeente en de buurtbewoners. Speeltoestellen waarvoor toezicht nodig was, zijn vervangen door toestellen waarbij dit niet nodig is, om overlast te voorkomen. Met de opening van ‘t Laurahöfke hebben de bewoners van Lauradorp een plek gekregen waar zij trots op kunnen zijn.

Deel dit bericht