Natuurtransferium Mingersborg officieel geopend als tweede poort tot het Land van Kalk

Met deze natuurtransferia en bijbehorende poorten wordt een uniek wandel- en fietsgebied ontsloten. Het zijn de schakelpunten aan de randen van het plateau Land van Kalk.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook - Gemeente Voerendaal

VOERENDAAL – Op vrijdagmiddag 21 april is het Natuurtransferium Mingersborg feestelijk in gebruik genomen als de tweede poort tot het Land van Kalk. De opening werd verricht door wethouder Guillaume Delsing van de gemeente Voerendaal, gedeputeerde van de provincie Stephan Satijn en IBA-directeur Ronald Wilmes.

Het Natuurtransferium Mingersborg is een bezoekersinformatiepunt waar bezoekers hun auto kunnen parkeren om te voet of met de fiets verder het gebied in te gaan. Het biedt een prachtig uitzicht op de natuur en lokale lekkernijen. Vanaf deze locatie kunnen verschillende wandelingen worden gemaakt, zoals de Kalkovenroute en de route des vins.

Met deze natuurtransferia en bijbehorende poorten wordt een uniek wandel- en fietsgebied ontsloten. Het zijn de schakelpunten aan de randen van het plateau Land van Kalk. Wethouder Delsing bedankte alle betrokken partijen die dit natuurtransferium mede mogelijk hebben gemaakt, waaronder de Coöperatie, rangers en partners van het Land van Kalk, gemeente Simpelveld, gemeente Heerlen, Stadsregio Parkstad en lokale ondernemers, zoals de Bernardushoeve en Kunradersteengroeve.

Foto: Facebook – Gemeente Voerendaal

Na de opening van de poort werd de geschiedenis van het gebied verteld door meesterverteller Marc Hermans, die het verhaal over Ridder Kuno deelde. Ter ere van Ridder Kuno werd ook een nieuwe plaquette onthuld door Marina Veldman (Stichting Kuno) en wethouder Guillaume Delsing. Tot slot was er een wijnproeverij georganiseerd door wijngoed Fromberg met lokale hapjes verzorgd door de Bernardushoeve.

Wethouder Pierre Verbraak van de gemeente Voerendaal (Klimaat, Openbare Ruimte, Landschap en milieu) benadrukte het belang van de extra parkeergelegenheid, zodat meer mensen van het landschap kunnen genieten zonder extra hinder voor de omwonenden. Met de opening van de tweede poort tot het Land van Kalk wordt het gebied toegankelijker voor inwoners en toeristen om te genieten van de prachtige natuur en lokale lekkernijen.

Deel dit bericht