Minderjarige belt 112 met valse melding over dood kind in bos: Politie en ambulance ingeschakeld

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Facebook | Politie Basisteam Brunssum-Landgraaf

In Landgraaf heeft een minderjarige voor grote consternatie gezorgd door een valse melding te maken bij de hulpdiensten. De persoon belde 112 en meldde dat er een dood kind lag in het bos aan de Vogelzankweg. Politie Meldkamer Limburg stuurde vervolgens meerdere patrouilles, een rapid responder en een ambulance ter plaatse. Gelukkig bleek het een smakeloze grap te zijn en was er geen sprake van een dodelijk incident.

De politie benadrukt dat dit soort acties zeer ernstig zijn en dat de dader opgespoord zal worden. Het doen van een valse melding is namelijk een misdrijf en kan grote gevolgen hebben voor de hulpdiensten en de mensen die écht hulp nodig hebben. Ambulancepersoneel, meldkamermedewerkers en politieagenten zetten namelijk hun eigen leven op het spel bij elke melding en zijn dan ook niet gediend van flauwe grappen.

De politie vraagt daarom aan iedereen om verantwoordelijkheid te nemen en alleen 112 te bellen in noodsituaties. Bij misbruik van het nummer zullen de gegevens van de beller worden opgevraagd en zal er ingegrepen worden. Het is belangrijk dat de lijn van 112 vrij blijft voor mensen die daadwerkelijk dringend hulp nodig hebben.

Deel dit bericht