Man uit Brunssum veroordeeld tot taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling politieagent

Het incident vond plaats op zaterdagavond 22 april in Brunssum.

Door Redactie
2 Min leestijd

BRUNSSUM – Een 38-jarige man uit Brunssum is woensdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur, twee maanden voorwaardelijke celstraf en het betalen van een schadevergoeding, nadat hij een politieagent heeft mishandeld, bedreigd en beledigd. Het incident vond plaats op zaterdagavond 22 april in Brunssum.

De man en zijn vriendin verbleven ongewenst in een woning waar ze niet welkom waren. Nadat de bewoner de politie belde, verzocht een van de agenten de verdachte en zijn vriendin de woning te verlaten. Hierop duwde de Brunssumer zijn vriendin aan de kant en sloeg de agent hard in het gezicht.

De man bedreigde de agent vervolgens luidkeels met onder meer de uitingen “ik maak je kapot en ik weet waar je woont”. Hij beledigde beide agenten met woorden zoals ‘flikkertjes’ en ‘vuile tyfushonden’. De politie en het Openbaar Ministerie hebben afgesproken om dit soort misdrijven eenduidig, effectief en snel af te handelen.

Deze zaken krijgen hoge prioriteit en er wordt zo veel mogelijk lik-op-stukbeleid toegepast. Het Openbaar Ministerie kan in dit soort zaken hogere straffen eisen dan in reguliere zaken. De rechter heeft in dit geval dan ook een zware straf opgelegd om een duidelijk signaal af te geven dat geweld tegen politieagenten niet wordt getolereerd.

Deel dit bericht