Man gearresteerd na mishandeling van Rd4 inzittenden vuilniswagen in Heerlen

De 20-jarige verdachte heeft zich op vrijdag bij het politiebureau in Heerlen gemeld. Hij is daar ondervraagd in verband met de mishandeling.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook Politie Kerkrade

HEERLEN – Een 20-jarige man uit Heerlen is aangehouden wegens de mishandeling van de inzittenden van een Rd4 vuilniswagen. Het incident vond plaats op afgelopen woensdag op de Euregioweg in Heerlen. De verdachte heeft zich vrijwillig gemeld bij het politiebureau in Heerlen, waar hij als verdachte is verhoord, zo meldt de politie.

Op woensdag werden drie medewerkers van de reinigingsdienst Rd4 op de Euregioweg klemgereden door twee onbekende personen in een auto. Vervolgens werden ze bespoten met pepperspray. Kort daarvoor waren de vuilnismannen getuige geweest van de mishandeling van een hond, waar ze een opmerking over hadden gemaakt. Daarna werden ze bij een rotonde verderop klemgereden en werd er pepperspray in hun cabine gespoten.

Het hele incident werd vastgelegd door een dashcam van een andere auto, wat als belangrijk bewijsmateriaal kan dienen in het onderzoek.

De 20-jarige verdachte heeft zich op vrijdag bij het politiebureau in Heerlen gemeld. Hij is daar ondervraagd in verband met de mishandeling. De politie zal het onderzoek voortzetten om alle feiten rondom het incident te verzamelen en alle betrokkenen te horen.

De Reinigingsdienst Rd4 heeft geschokt gereageerd op de mishandeling van hun medewerkers. Ze benadrukken dat hun werknemers hun werk moeten kunnen uitvoeren zonder gevaar voor hun veiligheid. Rd4 zal de betrokken medewerkers ondersteunen en waar nodig maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

De politie roept getuigen of personen met relevante informatie op zich te melden bij het onderzoeksteam. Contact kan worden opgenomen met het politiebureau in Heerlen of via het algemene politienummer.

Deel dit bericht