Luxe Pinkpop Glamping op Kaldeborn grasveld dit jaar ruim twee keer zo groot

2 Min leestijd

HEERLEN – LANDGRAAF Buro Pinkpop breidt de luxe Glamping op de grasweide van De Kaldeborn voor de editie 2023 uit van 270 naar 804 tenten. Die bieden plek aan ruim tweeduizend personen. Gasten kunnen kiezen tussen diverse bungalowtenten, een tipi en houten huisjes. Alle onderkomens zijn voorzien van bedden en stroom. De prijzen variëren van 150 tot 440 euro per persoon. De overwegend wat oudere gasten hebben dat er graag voor over, want de Glamping is al nagenoeg uitverkocht.

De gemeente Heerlen heeft na de ervaringen in 2022 opnieuw een vergunning afgegeven voor de luxe camping. En dat hoewel het bestemmingsplan dat formeel niet toelaat.

„We hebben besloten om medewerking te verlenen omdat het gaat om een tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan. Over editie 2022 zijn geen klachten geweest”,

zegt de gemeentewoordvoerster. De glamping trekt een wat ouder publiek. Er wordt voor catering gezorgd. En ook dit jaar wordt er achtergrondmuziek gedraaid die niet tot overlast zal leiden. De graswei naast het complex van hockeyclub Nova gold jarenlang als het mooiste voetbaloefenveld van Heerlen. Naast Heerlen Sport trainden ook Roda JC en tal van voetbalscholen er. De gemeente Heerlen stopte met als argument bezuinigingen een aantal jaren geleden grotendeels het onderhoud. De helft van het prachtveld werd teruggegeven aan de natuur. De andere helft werd een honden uit ren en uitlaatplaats.

Pinkpopgasten kunnen vanaf donderdag 15 juni om 18 uur terecht op de Glamping. De opbouw start veel eerder. Buurtbewoners zijn uitgenodigd voor een buurtborrel op het hoofdterrein.

Deel dit bericht