Koninklijke onderscheiding voor Jan H.G. Goebbels (73 jaar)

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door Redactie
2 Min leestijd
Jan Goebbels

HEERLEN – Heerlenaar Jan Goebbels ontving vrijdag een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Roel Wever. Meneer Goebbels werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet als bestuurslid van de Katholieke Vakorganisatie, de Vereniging Eigenaars Residentie Coriovallum en kerkelijk zangkoor Sint Joseph. Deze bijzondere uitreiking vond plaats op vrijdag 12 mei om 20.15 uur in A Gene Bek, Tacitusstraat 130 in Heerlen.

 

Inzet voor het onderwijs

Van 1984 tot 2000 was meneer Goebbels actief als bestuurslid van de Katholieke Vakorganisatie, sector beroepsonderwijs. Meneer Goebbels was binnen de organisatie verantwoordelijk voor het economisch-, administratie-, en ondernemingsonderwijs. In zijn rol als bestuurslid maakte hij beleidsanalyses en formuleerde hij adviezen en aanbevelingen. Ook was hij een van de drijvende krachten achter de vormgeving van de Regionale Onderwijs Centra. Tot zijn pensionering in 2012 was hij docent bij het Arcus College in Heerlen.

 

Zorg voor het bewonersbelang

Van 2005 tot mei dit jaar is meneer Goebbels voorzitter van de Vereniging Eigenaars Residentie Coriovallum in Heerlen. Naast zijn rol als voorzitter, dient hij ook als huismeester. De laatste jaren zet meneer Goebbels zich voornamelijk in voor het verduurzamen van het complex en zet hij zich in voor de onderlinge verbondenheid tussen de bewoners van de residentie.

De bewoners van de residentie zijn gemiddeld 80 jaar. Meneer Goebbels vervult vaak de rol van mantelzorger voor zijn medebewoners. Zo helpt hij hen met verschillende zaken, waaronder de administratie, het doen van boodschappen en de begeleiding naar (medische) afspraken. Door zijn hulp zorgt hij ervoor dat de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Kerkelijk zangkoor

Sinds 2018 is meneer Goebbels secretaris van het kerkelijk zangkoor Sint Joseph in Heerlerbaan-Welten. In deze functie bereidt hij vergaderingen voor, informeert hij leden over repetities en uitvoeringen en verzorgt hij de nieuwsbrief. Verder is meneer Goebbels lid van het Pancratiuskoor en het Gregoriaanse zangkoor Schola dat vrijwillig uitvaartdiensten verzorgd.

Deel dit bericht