Koningsdag 2023: Festiviteiten en gratis Oranjeconcert in Brunssum

's Avonds is er vanaf 20 uur een gratis Oranjeconcert in de Brikke Oave, gegeven door Fanfare St. Barbara en Zangkoor Cantate. Het concert eindigt om 22 uur.

Door Redactie
2 Min leestijd

BRUNSSUM – Brunssum maakt zich op voor een groots feest ter ere van Koningsdag op donderdag 27 april 2023. Er worden talloze festiviteiten georganiseerd, waaronder een kindervrijmarkt, een Oranjebraderie en activiteiten in de wijken Langeberg en Treebeek.

Het Oranjefeest begint ’s ochtends om 09.30 uur met een kinderoptocht op het Orionplein in Treebeek, waar kinderen met versierde fietsen verzamelen om vervolgens naar het Engerplein te gaan. Hier vindt om 10.15 uur een aubade plaats met fanfare Harpe Davids en Chr. Harmonie de Bazuin. Na de aubade gaat de optocht verder naar de speeltuin in Treebeek, waar de winnaar van het fietsversieren wordt bekendgemaakt.

In de wijk Langeberg begint het Oranjefeest om 10 uur bij het speeltuintje aan de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat. Hier wordt de jurering gehouden van de mooist versierde voertuigen, zoals fietsen, bolderwagens en rolstoelen. Om 10.45 uur gaat de Oranjeoptocht van start naar De Burcht aan de Wieënweg, waar het feest tot 13 uur zal duren. Er zijn prijzen te winnen voor onder andere de origineelst verklede Koning of Koningin en het mooiste voertuig.

De Oranjebraderie is de oudste, grootste en drukste Oranjebraderie van Parkstad Limburg, met meer dan 200 kraampjes, foodtrucks en kindervermaak in de Rumpenerstraat, het Lindeplein en Kerkstraat. De Oranjebraderie vindt plaats van 10 tot 18 uur en op de verlaagde parkeerplaats van het Lindeplein is er een kindervrijmarkt voor jongeren tot en met 13 jaar.

’s Avonds is er vanaf 20 uur een gratis Oranjeconcert in de Brikke Oave, gegeven door Fanfare St. Barbara en Zangkoor Cantate. Het concert eindigt om 22 uur. Bewoners die in het verleden een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn bijzonder uitgenodigd om dit concert bij te wonen. Kijk voor meer informatie over de festiviteiten op www.oranjebraderiebrunssum.nl.

Deel dit bericht