Klein wonen, groots feest: Wethouder opent Tiny Houses in Kerkrade met ludieke act

De gemeente hoopt met deze pilot de interesse van andere gemeenten en ontwikkelaars voor Tiny Houses te wekken.

Door Redactie
2 Min leestijd

KERKRADE – Op vrijdag opende Wethouder Tim Weijers (Wonen) onder grote belangstelling de pilot Tiny Houses Carisborg in Kerkrade. De feestelijke bijeenkomst werd opgeluisterd door “bewoonster” ’t Tiny Housen met een kwinkslag en het Chèvremonts Mannenkoor 1912 onder leiding van dirigente Véron Jongstra, die onder meer het nummer “I have a dream” zongen.

De feestelijke bijeenkomst werd opgeluisterd door “bewoonster” ’t Tiny Housen met een kwinkslag

De bewoners van de vijf Tiny Houses in Carisborg openden de deuren van hun woningen, waardoor de bezoekers een inkijk kregen in en rondom de Tiny Houses. De gemeente experimenteert met de Tiny Houses samen met de bewoners als een nieuwe vorm van wonen.

De Tiny Houses zijn kleine, volwaardige en vrijstaande woningen met een vloeroppervlak van maximaal 50 vierkante meter en hebben een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Tegelijkertijd wordt door het toevoegen van bewoning in dit gedeelte van Carisborg de leefbaarheid, sociale controle en veiligheid vergroot.

De pilot benadrukt het gedachtegoed van de bewoners “klein wonen, groots leven”. Met de pilot worden de mogelijkheden van Tiny Houses als een oplossing voor de steeds groter wordende woningnood onderzocht.

De Tiny Houses Carisborg zijn een belangrijke stap in de richting van betaalbare en duurzame huisvesting. De gemeente hoopt met deze pilot de interesse van andere gemeenten en ontwikkelaars voor Tiny Houses te wekken.

Deel dit bericht