Herdenkingen op drie plaatsen in Landgraaf op 4 mei

In Schaesberg begint de herdenking om 19.30 uur bij het bevrijdingsmonument naast de Sint-Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstraat.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Facebook Gemeente Landgraaf

LANDGRAAF  – Op 4 mei herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers, waaronder slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, van conflictsituaties en vredesoperaties nadien. Ook in de gemeente Landgraaf vinden er herdenkingen plaats.

 

 

Schaesberg

 

In Schaesberg begint de herdenking om 19.30 uur bij het bevrijdingsmonument naast de Sint-Petrus en Pauluskerk aan de Hoofdstraat. De fanfare St. Barbara G.A. zal de herdenking opluisteren en er zullen vertegenwoordigers zijn van verschillende verenigingen, scholen, kerken en maatschappelijke organisaties. Het gemeentebestuur zal vertegenwoordigd worden door een lid van het college van burgemeester en wethouders.

 

Nieuwenhagen

 

In Nieuwenhagen zullen verschillende verenigingen en burgers zich om 19.15 uur verzamelen bij het bevrijdingsmonument aan de Beuteweg. De fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide zal voor een passende opluistering zorgen. Scoutingverenigingen Sint Tarcisius en Pioniers OM, stichting Veteranen Landgraaf en vertegenwoordigers van kerken en maatschappelijke organisaties zullen bloemen leggen. Burgemeester Richard de Boer zal het gemeentebestuur vertegenwoordigen. Ook een vertegenwoordiging van de partnerstad Übach Palenberg zal een krans leggen bij het monument.

 

Rimburgerbos

 

Bij de Sint Jozefkapel in het Rimburgerbos zal de herdenking georganiseerd worden door de Vrienden van de Sint Jozefkapel. Een stille tocht zal om 19.20 uur starten vanaf het pleintje bij d’r Eck in Rimburg. Hier zullen verschillende verenigingen, vertegenwoordigers van kerken en maatschappelijke organisaties aan deelnemen, waaronder schutterij Sint Joseph, harmonie Laura, gemengd koor Don Bosco en stichting Veteranen Landgraaf. Een lid van het college van burgemeester en wethouders zal een krans leggen bij het monument.

Deel dit bericht