Heerlen kondigt gedeeltelijk fietsverbod af voor Saroleastraat in het centrum

Het besluit van de gemeente komt niet helemaal onverwacht, gezien de aanhoudende klachten van ondernemers en winkelpubliek.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Facebook gemeente Heerlen

HEERLEN – De gemeente Heerlen heeft vrij plotseling aangekondigd dat er een gedeeltelijk fietsverbod zal gelden voor de Saroleastraat in het centrum. Het verbod is van kracht tussen 12.00 en 18.00 uur en op dinsdagen (marktdag) tussen 10.00 en 18.00 uur. Een aantal ondernemers uit de straat had al geruime tijd geklaagd over overlast van fietsers. Ook het winkelpubliek had regelmatig last van fietsers die met hoge snelheid de straat inreden vanaf de heuvel van het Maankwartier.

In eerste instantie zag de gemeente niets in een fietsverbod omdat het moeilijk te handhaven zou zijn en tot onduidelijkheid zou leiden aangezien in aangrenzende straten zoals de Dautzenbergstraat wel gefietst mag worden. Het is onduidelijk waarom de gemeente nu van gedachten is veranderd.

Het besluit van de gemeente komt niet helemaal onverwacht, gezien de aanhoudende klachten van ondernemers en winkelpubliek. Toch zal het fietsverbod waarschijnlijk niet bij alle fietsers in goede aarde vallen. De Saroleastraat is namelijk een belangrijke doorgangsroute voor fietsers die van en naar het centrum willen rijden.

De gemeente zal het fietsverbod de komende tijd evalueren en bekijken of het gewenste effect wordt bereikt.

Deel dit bericht