Grote politieactie leidt tot aanhouding van negen verdachten en doorzoekingen op elf locaties

De leeftijden van de verdachten variëren tussen de 17 en 49 jaar oud.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: stock Politie.nl

PARKSTAD – Op dinsdagochtend 16 mei heeft de politie negen verdachten gearresteerd tijdens een grootschalige operatie, gericht op voertuig- en jeugdcriminaliteit. Daarnaast zijn maar liefst elf locaties doorzocht in verband met de zaak.

De leeftijden van de verdachten variëren tussen de 17 en 49 jaar oud. Bij de doorzoekingen werden diverse verboden items en gestolen goederen in beslag genomen, waaronder geld, voertuigen, vuurwapens, pepperspray, stroomstootwapens, een katapult, messen, een wapenstok en boksbeugels.

De politie en het Openbaar Ministerie zijn van mening dat het stelen van voertuigen steeds vaker fungeert als een opstap naar andere vormen van criminaliteit, met name onder jeugdige delinquenten. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom de recherche van Parkstad deze operatie heeft uitgevoerd.

Alle verdachten zijn momenteel in hechtenis voor verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij deze criminele activiteiten. De politie en justitie zijn vastberaden om deze vormen van criminaliteit krachtig aan te pakken en de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.

Het onderzoek is nog gaande en er worden geen verdere details vrijgegeven op dit moment.

Deel dit bericht