Grote brand verwoest voormalig hoofdkantoor EBV in Kohlscheid, Nederlandse brandweer assisteert

De brand veroorzaakte een enorme rookpluim die zelfs tot in Nederland zichtbaar was.

Door Redactie
2 Min leestijd

Kohlscheid – Kerkrade- Zondagavond rond 18.30 uur brak er een verwoestende brand uit in het voormalige hoofdkantoor van de Eschweiler Bergwerks Verein (EBV) aan de Roermonder Straße in Kohlscheid, vlak over de grens bij Kerkrade. Het leegstaande gebouw werd volledig in de as gelegd.

Het getroffen gebouw bevindt zich naast het bekende bedrijf Trinkgut. Vanwege de omvang van de brand werd de brandweer uit Kerkrade eerder op de avond opgeroepen om assistentie te verlenen aan de Duitse brandweer. Gezamenlijk hebben zij geprobeerd de vlammenzee onder controle te krijgen.

De brand veroorzaakte een enorme rookpluim die zelfs tot in Nederland zichtbaar was. Als voorzorgsmaatregel werd het publiek in de nabije omgeving geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen meldingen van gewonden, maar de materiële schade aan het gebouw is aanzienlijk.

De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend en er wordt een grondig onderzoek ingesteld om deze vast te stellen. Het is ook onduidelijk of er zich personen in het gebouw bevonden op het moment van de uitbraak van de brand.

De lokale autoriteiten en brandweer zetten zich in om de situatie te beheersen en verdere schade te voorkomen.

De veiligheid van het publiek en de betrokken hulpdiensten blijft een prioriteit.

Deel dit bericht