‘Gevaarlijke stof’ vrijgekomen in Heerlen: Politie zet straat af

Voor de veiligheid werd de omgeving afgezet door de politie. Ook werd er een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gevraagd.

Door Redactie
1 Min leestijd

HEERLEN- Zaterdagmorgen hebben hulpdiensten de Wilgenstraat in Heerlen afgezet vanwege de mogelijke aanwezigheid van een gevaarlijke stof. Rond 11:45 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van stank en hinderlijke lucht in de straat.

Direct na de melding is de brandweer gestart met een onderzoek in het riool en zijn er verschillende metingen verricht. Voor de veiligheid werd de omgeving afgezet door de politie. Ook werd er een adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gevraagd. Op dit moment is nog niet bekend of en waar de stof precies vandaan komt en of deze daadwerkelijk gevaarlijk is.

Opvallend genoeg kwamen rond 12:30 uur ook meldingen binnen van bewoners in de Netelstraat, die in de buurt van de Wilgenstraat ligt. Zij maakten melding van dezelfde stank en hinderlijke lucht. Het is nog onbekend of het hier om dezelfde stof gaat en of beide gevallen met elkaar verband houden. De hulpdiensten zullen dit verder onderzoeken.

De politie en hulpdiensten verzoeken omwonenden om de afzetting te respecteren en uit de buurt te blijven, zodat het onderzoek ongehinderd kan plaatsvinden.

Deel dit bericht