Gemeente Voerendaal waarschuwt hondeneigenaren voor vergiftigd vlees

De gemeente roept hondeneigenaren dan ook op om extra voorzichtig te zijn en verdachte situaties of voorwerpen direct te melden bij de politie.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto ter illustratie

VOERENDAAL – Hondeneigenaren in Voerendaal worden gewaarschuwd om extra alert te zijn tijdens het uitlaten van hun trouwe viervoeters. Aanleiding hiervoor is een melding bij de gemeente over vergiftigd vlees dat aangetroffen is in de buurt van de Marenweg.

 

Een hond heeft tijdens een wandeling in de buurt een stuk vlees met gif opgegeten, waardoor de gemeente Voerendaal nu alle hondeneigenaren oproept om goed op te letten. “Let dus goed op wanneer u uw hond uitlaat”, aldus de gemeente.

 

Het is nog onbekend wie het vergiftigde vlees heeft achtergelaten en wat de reden hiervoor is. De gemeente roept hondeneigenaren dan ook op om extra voorzichtig te zijn en verdachte situaties of voorwerpen direct te melden bij de politie.

 

Het is van groot belang dat hondeneigenaren hun viervoeters goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat zij niets van de grond opeten tijdens het uitlaten. Bij het minste vermoeden van vergiftiging is het raadzaam om direct contact op te nemen met een dierenarts.

Deel dit bericht