Gemeente Voerendaal sluit twee panden na ontdekking hennepkwekerijen als onderdeel van aanpak ondermijnende criminaliteit

Vandaag, dinsdag 25 april, is een woning aan de Retersbekerweg gesloten. Hier werd een hennepplantage met 75 planten aangetroffen.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Gemeente Voerendaal

VOERENDAAL – Twee panden in Voerendaal zijn deze maand op last van de gemeente gesloten vanwege de ontdekking van hennepkwekerijen. Dit is onderdeel van de aanpak van de gemeente om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan.

Op woensdag 12 april werd een woning aan de Klimmenderstraat voor drie maanden gesloten, nadat de politie hier eerder maar liefst 670 hennepplanten en 1500 hennepstekken ontdekte. Vandaag, dinsdag 25 april, is een woning aan de Retersbekerweg gesloten. Hier werd een hennepplantage met 75 planten aangetroffen. Deze woning is gesloten voor drie maanden, terwijl de garage voor zes maanden is gesloten. Bij beide locaties werd illegaal elektriciteit afgetapt en de politie heeft naast de planten ook apparatuur in beslag genomen.

De gemeente roept burgers op om verdachte situaties te melden via Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijk meldpunt waar mensen anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit en misdaad. De informatie kan bijvoorbeeld worden doorgestuurd naar de politie. Op deze manier kunnen burgers bijdragen aan de veiligheid in hun eigen omgeving. Voor meer informatie over Meld Misdaad Anoniem kunnen burgers bellen naar 0800-7000.

Deel dit bericht