Gemeente Landgraaf gaat onkruid milieuvriendelijk bestrijden met heetwatertechniek

De gemeente heeft een compacte heetwaterunit aangeschaft die op een elektrische auto geplaatst kan worden.

Door Redactie
1 Min leestijd
Foto: Gemeente Landgraaf

Landgraaf gaat onkruid op een milieuvriendelijke manier bestrijden door middel van heetwatertechniek. De gemeente is een van de eerste gemeenten in Zuid-Limburg die deze techniek gaat gebruiken. Door kokend water te gebruiken om onkruid te verwijderen, komen er geen giftige stoffen in het grondwater.

 

Het water heeft een temperatuur van ruim honderd graden Celsius en verhit de celstructuur van de plant, waardoor deze uiteindelijk doodgaat.

 

“Onkruidbeheer met heet water is duurzaam en goed voor het milieu,”

 

aldus wethouder Bart Smeets (Beheer openbare ruimte).

 

“We hebben veel onderzoek gedaan naar manieren om onkruidbestrijding op een verantwoorde manier aan te pakken en zijn uiteindelijk bij deze techniek uitgekomen.”

 

De gemeente heeft een compacte heetwaterunit aangeschaft die op een elektrische auto geplaatst kan worden. Deze machine is geschikt voor het onkruidvrij maken van moeilijk bereikbare plekken, zoals speelplaatsen, begraafplaatsen, zorginstellingen en smalle doorgangen. Een extra voordeel van deze machine is dat deze lang meegaat en heel stil is. Met deze nieuwe techniek gaat de gemeente Landgraaf dus op een milieuvriendelijke manier het onkruid te lijf.

Deel dit bericht