Gemeente Kerkrade heroverweegt sloop woonwagen bij Superlocal na nieuwe ontwikkelingen

Volgens Kerkrade was er aanvankelijk geen interesse van de familie van de voormalige huurder om de woonwagen over te nemen.

Door Redactie
2 Min leestijd
Een groep woonwagenbewoners uit Brunssum voerde vorige week actie tegen de voorgenomen sloop van de woonwagen. Zij hadden de gemeente laten weten dat ze, indien nodig, nog maandenlang zouden protesteren tegen de sloop.

KERKRADE – De gemeente Kerkrade heeft aangekondigd haar plannen voor de sloop van een woonwagen bij Superlocal aan de Voorterstraat te heroverwegen. Eerder werd bekendgemaakt dat het gebouw zou worden afgebroken, maar nu gaat de gemeente in gesprek met geïnteresseerde overnamekandidaten. Het besluit om de woonwagen te slopen blijkt te zijn genomen op basis van onjuiste informatie, zo verklaarde de gemeente.

Volgens Kerkrade was er aanvankelijk geen interesse van de familie van de voormalige huurder om de woonwagen over te nemen. Echter, recente ontwikkelingen hebben aangetoond dat deze familie mogelijk wel geïnteresseerd is in het overnemen van de standplaats. Daarom heeft de gemeente besloten om met deze mensen in gesprek te gaan. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen ook de buurtbewoners op de hoogte worden gebracht van de nieuwe situatie.

De bewoners van de Voorterstraat hadden eerder vragen en opmerkingen bij de gemeente ingediend over de leegstaande woonwagenplek, die al meer dan een jaar onbezet is. Een groep woonwagenbewoners uit Brunssum voerde actie tegen de voorgenomen sloop van de woonwagen. Zij hadden de gemeente laten weten dat ze, indien nodig, nog maandenlang zouden protesteren tegen de sloop.

Het tekort aan woonwagenstandplaatsen in Kerkrade is een bekend probleem. Als onderdeel van de Regionale en Lokale Woonvisie 2023-2028, die deze maand in de gemeenteraad wordt behandeld, heeft de gemeente onderzoek gedaan naar dit tekort. Uit het onderzoek blijkt dat er negen woonwagenstandplaatsen te weinig zijn. Kerkrade zal daarom ook in gesprek gaan met woningcorporaties om te bepalen waar deze plekken moeten worden gerealiseerd.

Deel dit bericht