Eerste editie ‘Pleindag 2023 Kerkrade’ bevordert samenwerking tussen gemeente, brandweer en politie

Door Redactie
3 Min leestijd

KERKRADE- Het personeel van de buitendienst van de gemeente Kerkrade, samen met de brandweer en politie, hadden dinsdag 23 mei gezamenlijk de eerste editie van de ‘Pleindag 2023 Kerkrade’. Op het plein aan de Hammolenweg, dat door deze drie diensten wordt gebruikt, vond een unieke bijeenkomst plaats met als doel de samenwerking te versterken en te werken aan een betere teambuilding.

Met een achtergrond van jarenlange goede contacten tussen de buitendienst, brandweer en politie, was het idee ontstaan om de samenwerking naar een hoger niveau te tillen. Daarom werd besloten tot het organiseren van deze speciale pleindag, waarbij de nadruk lag op het leren kennen van elkaar en het delen van kennis en ervaringen.

Het afgelopen jaar had de COVID-19-pandemie de contacten tussen de drie diensten beperkt, waardoor er minder gelegenheid was geweest om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Nu de situatie verbeterd is, zagen de betrokkenen de pleindag als een hernieuwde kennismaking en een kans om de samenwerking weer op te pakken.

De brandweerlieden hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van deze bijzondere dag. Met hun goede ideeën en inzet hebben ze ervoor gezorgd dat de eerste pleindag een groot succes werd. Het programma omvatte diverse teambuildingsactiviteiten, waarbij de nadruk lag op samenwerking, communicatie en vertrouwen.

Tijdens de pleindag kregen de deelnemers de gelegenheid om meer te leren over elkaars werkzaamheden en uitdagingen. Er werden ervaringen gedeeld en nieuwe inzichten opgedaan, wat bijdroeg aan een beter begrip en een versterking van de onderlinge band.

De organisatoren kijken met tevredenheid terug op deze eerste editie van de ‘Pleindag 2023 Kerkrade’. De dag heeft niet alleen de samenwerking tussen de buitendienst, brandweer en politie versterkt, maar heeft ook bijgedragen aan een positieve teamdynamiek en een betere onderlinge verbondenheid.

Met het succes van deze eerste pleindag in gedachten, kijken de gemeente Kerkrade, brandweer en politie nu al uit naar toekomstige edities van dit evenement.

Het belooft een jaarlijks terugkerende gelegenheid te worden waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de samenwerking en het versterken van het teamgevoel tussen deze belangrijke diensten in de gemeente Kerkrade.

Deel dit bericht