Discovery Museum Kerkrade renoveert bolvormig gebouw ter ere van 25-jarig jubileum

Naast de renovatie wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuw aanbod voor bezoekers, dat vanaf medio oktober te bezoeken zal zijn.

Door Redactie
2 Min leestijd
bolvormige constructie aan de Stationsstraat in Kerkrade. Foto: Beleef Kerkrade

KERKRADE – De iconische bolvormige constructie aan de Stationsstraat in Kerkrade, waarin het Aarde Theater van Discovery Museum gevestigd is, wordt deze week in de steigers gezet voor renovatie. Ter ere van het 25-jarig jubileum van het museum wordt de bol gereinigd, gerenoveerd en geschilderd in een natuurlijke, zachtgroene kleur. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind mei afgerond zijn, ruim op tijd voor de start van de jubileumfestiviteiten op 10 juni ’23.

Opfrisbeurt

Volgens Hans Gubbels, directeur van Discovery Museum, was de opfrisbeurt hard nodig vanwege de verweerde buitenkant van de bol die er de afgelopen jaren minder fraai uitzag. De renovatie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de Gemeente Kerkrade. In het najaar zal er nog een innovatief element aan de buitenzijde van de bol worden toegevoegd.

Eyecatcher

Wethouder Weijers is verheugd dat de renovatie plaatsvindt ter gelegenheid van het jubileum en is van mening dat de bol een herkenbaar baken is aan de entree van de stad en een echte eyecatcher zal worden voor het museum en de stadsentree.

De bol herbergt sinds 2015 het 3D-filmtheater en het wereldwijd unieke immersieve theater van het museum, waar bezoekers een bijzondere blik op de aarde kunnen werpen. Naast de renovatie wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuw aanbod voor bezoekers, dat vanaf medio oktober te bezoeken zal zijn. Het museum zal vanaf juni ook uitpakken met feestelijke jubileumactiviteiten voor bezoekers en inwoners van Limburg, waarvan het programma binnenkort bekend zal worden gemaakt.

Deel dit bericht