Brunssum maakt zich op voor een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van jonge burgers

Door Redactie
1 Min leestijd

BRUNSSUM – Eind 2023 zal de gemeente haar eigen kindergemeenteraad en kinderburgemeester hebben. Een groepje kinderen is al aan de slag gegaan onder begeleiding van de gemeente om de verkiezingen in september voor te bereiden.

De gemeente Brunssum ziet het instellen van een kinderraad als een belangrijke manier om jongeren en kinderen een stem te geven in zaken die hen aangaan. Dit is ook een verplichting vastgelegd in internationale verdragen. Het betrekken van kinderen in democratische processen is essentieel voor hun ontwikkeling en vertrouwdheid met de beginselen van onze democratie.

In september 2023 worden op alle basisscholen in Brunssum workshops georganiseerd waar leerlingen zich kandidaat kunnen stellen voor de kinderraad. Na de verkiezingen zullen de leden van de kinderraad in november een kinderburgemeester kiezen. Dit project wordt ondersteund door het Nederlands Genootschap van Kinderburgemeesters.

Het instellen van een kinderraad en kinderburgemeester in Brunssum is een belangrijke stap om jongeren te betrekken in de lokale democratie en hen een stem te geven in zaken die hen aangaan. Het project zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de ontwikkeling en betrokkenheid van jonge burgers bij de maatschappij.

Deel dit bericht