Bewoners in Heerlen opgeschrikt door brandbom op verkeerd adres

Heeft u iets gezien of weet u iets over deze zaken? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Politie.nl

HEERLEN – De politie in Heerlen is nog steeds op zoek naar de daders van een incident waarbij op donderdag 6 april een brandbom tegen de voordeur van een woning aan de Roexhof werd geplaatst. Uit onderzoek is gebleken dat de daders vermoedelijk het verkeerde adres hadden en dat de brandbom eigenlijk bedoeld was voor een ander huis. Er vielen geen gewonden, maar de voordeur van het huis raakte wel beschadigd.

 

Tweede incident

Opvallend is dat dit niet het eerste incident was op het genoemde adres. Op dinsdag 28 maart werd er ook al geprobeerd om de deur te vernielen. Het onderzoek naar beide zaken loopt nog, maar de politie vermoedt dat de dreiging in beide gevallen eigenlijk gericht was op een ander adres.

De politie heeft inmiddels ook meer informatie over de verdachte bij het incident met de brandbom. Uit buurtonderzoek is gebleken dat de verdachte te voet vluchtte over de Grasbroekerweg. De politie roept getuigen op zich te melden als ze deze persoon hebben gezien in de nacht van donderdag op vrijdag.

 

Informatie

Mensen die informatie hebben over een van beide incidenten worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Elke aanwijzing kan helpen om deze zaak op te lossen. De bewoners van de woning zijn uiteraard geschrokken en hopen dat de daders snel gepakt zullen worden.

Deel dit bericht