Beachvolleybal van het hoogste niveau in Heerlen komend weekeinde

Ook op het Pancratiusplein, komend weekend even de grootste zandbak van de stad, is topsport, spektakel, sfeer en ambiance verzekerd.

2 Min leestijd

HEERLEN – Zaterdag 29 mei, zondag 30 mei (1ste Pinksterdag) en maandag 30 mei (2de Pinksterdag) valt er op het Pancratiusplein in Heerlen centrum te genieten van het Beachvolleybaltoernooi Nightwatch Eredivisie Beach. De Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. Op de deelnemerslijst prijken dan ook tal van gerenommeerde namen.

De Eredivisie Beach bestaat uit negen toernooien in centra van steden en op andere beachvolleybalevents verspreid door Nederland. In volgorde: Apeldoorn 19 en 20 mei, Heerlen 27-29 mei, Nijmegen 3 – 4 juni, Venlo 10-11 juni, Arnhem 17-18 juni, Zaanstad, 24-25 juni, Almelo, 8-9 juli, Utrecht 15-16 juli en Scheveningen 28-30 juli. Het laatste toernooi en finale weekend van de Eredivisie Beach tour is het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in het Beachstadion te Scheveningen.

Het beachvolleybal in Nederland heeft een hoge vlucht genomen. Illustratief: ons land staat inmiddels als nummer drie op wereldranglijst Beach gerankt. Europese kampioenen, en olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen strijden op tal van internationale en nationale toernooien tegen elkaar. In de zandbak vier topfitte atleten die op spectaculaire wijze strijden voor ieder bal en ieder punt. Opzwepende muziek en volle tribunes met mensen die zingen en swingen zijn de ingrediënten die beachvolleybalwedstrijden extra aantrekkelijk maken.

Heerlen bruist
Ook op het Pancratiusplein, komend weekend even de grootste zandbak van de stad, is topsport, spektakel, sfeer en ambiance verzekerd. Het Beachtoernooi in Heerlen begint zaterdag met een poulefase, waar zestien mannen en zestien vrouwenteams aan deelnemen. Op zondag en maandag vindt de knock-out ronde plaats, waar de teams om de medailles strijden.

Deel dit bericht