Automobilist ontsnapt aan dood bij aanrijding met trein in Übach-Palenberg

De bestuurster en de 51-jarige machinist waren na het ongeval in shock.

Door Redactie
2 Min leestijd
Foto: Uwe Heldens | Westreporter

Übach-Palenberg  – Op de spoorlijn tussen Übach-Palenberg en Geilenkirchen vond vrijdagavond een ongeval plaats. Hierbij werd een auto die op de spoorwegovergang in Übach-Palenberg-Frelenberg stond, geraakt door een trein.

Foto: Uwe Heldens | Westreporter

Volgens de eerste bevindingen van de politie wilde de bestuurster in de late namiddag met haar auto de spoorwegovergang oversteken, hoewel de spoorbomen al naar beneden gingen. Ze bevond zich kort daarna met haar auto tussen de twee gesloten spoorbomen toen de trein naderde. De 29-jarige automobiliste stapte op tijd uit en bracht zichzelf in veiligheid voordat de trein met de auto botste. Niemand raakte gewond – ook de passagiers van de trein bleven ongedeerd. De bestuurster en de 51-jarige machinist waren na het ongeval in shock.

Foto: Uwe Heldens | Westreporter

De Audi werd volledig vernield, evenals het spoor en een aangrenzend perceel dat zwaar beschadigd raakte. De regionale trein was niet meer in bedrijf. Als gevolg van het ongeval waren er vertragingen en uitval van treinen in de avond.

Foto: Uwe Heldens | Westreporter

Voor reizigers werd ook een noodbusverbinding tussen Geilenkirchen en het centraal station van Aken opgezet. Passagiers van de regionale trein werden bijgestaan door een noodsituatiebeheer van Deutsche Bahn.

Foto: Uwe Heldens | Westreporter

Het onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval maakt deel uit van het onderzoek dat door de politie Heinsberg is gestart.

Deel dit bericht