Apache-gevechtshelikopter maakt veilige voorzorgslanding op Maastricht Aachen Airport

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht lijkt het om een klein technisch mankement te gaan en was de landing een voorzorgsmaatregel, vergelijkbaar met het brandende olielampje in een auto.

Door Redactie
1 Min leestijd

MMA – Op woensdagmiddag heeft een Apache-gevechtshelikopter een voorzorgslanding gemaakt op vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA). De bemanning van de helikopter, behorende bij de Koninklijke Luchtmacht, is veilig uitgestapt en er zijn geen gewonden gevallen. Er wordt momenteel onderzoek gedaan bij de helikopter om de reden van de landing te achterhalen.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht lijkt het om een klein technisch mankement te gaan en was de landing een voorzorgsmaatregel, vergelijkbaar met het brandende olielampje in een auto. De technische dienst van Defensie is inmiddels onderweg naar het vliegveld om het toestel na te kijken en indien nodig te repareren.

Het is uitzonderlijk dat militaire toestellen gebruik maken van MAA. Naar verwachting zal de Apache-helikopter bij goedkeuring van de technische dienst terugkeren naar de thuisbasis in Gilze-Rijen.

Deel dit bericht