in

Zuyderland Heerlen richt afdeling (etage 9) in als cluster(cohort)afdeling voor coronaviruspatiënten

HEERLEN – Zuyderland heeft besloten om een afdeling (etage 9) in Heerlen in te richten als cluster(cohort)afdeling voor coronaviruspatiënten. Dat zal vanaf vrijdag gebeuren. De afdeling beschikt vanaf dan over eenpersoonskamers voor Coronapatiënten.

Het kan zijn dat hier ook patiënten worden opgenomen met andere virussen, omdat bij sommige verdachte patiënten (nog) niet duidelijk is of er sprake is van het Coronavirus. Naar verwachting volgt er ook een cohortafdeling op locatie Sittard-Geleen.

Een cohortafdeling is bedoeld voor alle laagverdachte patiënten voor corona & influenza, die niet direct aan de casusdefinitie van het RIVM voldoen. Na positieve test corona gaan zij in strikte isolatie, na negatieve test corona gaan zij naar reguliere afdeling. Na positieve test influenza gaan zij naar reguliere druppelisolatie en na negatieve test influenza gaan zij naar reguliere afdeling.

Wijziging OK-programma
De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar snel op en dat heeft ook gevolgen voor het OK-programma van Zuyderland. Daarom bekijkt Zuyderland per dag of geplande behandelingen en operaties kunnen doorgaan.

De spreekuren op de polikliniek, afspraken op de poliklinische operatiekamers en Dagbehandeling gaan zoveel mogelijk gewoon door.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

VIDEO Auto met aanhanger geschaard, bestuurder verdwenen