in ,

Zomerfestival Voerendaal 17 t/m 26 september

Deze editie in combinatie met de Strous Cultuur Prijs

VOERENDAAL – Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels! Proeven, luisteren, zien en voelen.

De organisatie van het Zomerfestival Voerendaal en de gemeente Voerendaal hebben ook dit jaar moeten besluiten het Zomerfestival naar september te verschuiven. Het festival wordt georganiseerd met de op dat moment geldende coronamaatregelen. En hopelijk versoepelen die zoveel mogelijk in de maanden ernaartoe. De reeds toegezegde deelnemers worden door de organisatie benaderd over de verschuiving van de data. Zie jij nog nieuwe kansen en mogelijkheden voor de nieuwe data om mee te doen, laat het de dames vooral weten!

Editie 2021
Wellicht als een van de weinige festivals in de regio, kan het Zomerfestival door haar kleine karakter toch vooruit dromen. Met waar nodig de COVID-19 maatregelen. Daarnaast zullen de evenementen, waar mogelijk, online via een livestream op Facebook te volgen zijn. Afgelopen jaar een groot succes. Met andere woorden, veilig, maar wel samen. Anders, maar toch ook bekend. Altijd verrassend. De organisatie en de vele deelnemers van het festival kunnen niet wachten u weer te zien. Fysiek of online. Muziek, lekker eten en drinken, wandelen, kunst, poëzie en dans.

Zomerfestival Voerendaal, een festival waar de culturele trots van Voerendaal van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten kunnen we u vertellen dat er geopend wordt met ‘Circus Corona’ op vrijdag 17 september op een wei in Weustenrade. U zich aan kunt melden voor een fotografieworkshop van Peter Lambrichs of een schilderworkshop van Nelleke Hollewijn. Het Muziekcollectief u van harte uitnodigt voor concerten van al hun bands. En zowel IVN Voerendaal als de WoW groep u Voerendaal te voet laten verkennen. Heeft u vorig jaar enorm genoten van de drive-in? Begin dan maar vast met verheugen, want deze activiteit komt wederom op de agenda voor. Net zoals de Relimarkt, een Spaanse avond bij Grandcafé Klumme en een sprookjesachtige kindervoorstelling. Genoeg voor nu, later meer! Blok in ieder geval uw agenda maar vast van 17 t/m 26 september!

Strous Cultuur Prijs 2021
Dit jaar wordt eveneens tijdens het Zomerfestival Voerendaal, de Strous Cultuur Prijs uitgereikt. Tot en met 15 juni kunnen voordrachten worden ingediend bij Marina Veldman, binnen twee categorieën. Uniek cultureel initiatief, dit initiatief (activiteit, project, prestatie) is bijzonder vanwege haar kunstzinnige of culturele karakter. Inschrijving is mogelijk voor een individu en voor een groep. Bijzonder cultureel samenwerkingsinitiatief, in deze categorie vallen initiatieven die in samenwerkingsverband zijn opgezet. Het initiatief is
vereniging overstijgend en kan meerdere (culturele of maatschappelijke) disciplines omvatten.

Het brengt doelgroepen bij elkaar (jong, oud, leden van verschillende verenigingen etc.). De in te dienen voordrachten moeten hebben plaatsgevonden tussen 1 maart 2018 en 1 maart 2021.

Eind augustus volgt een bindend advies van de jury en worden de nominaties bekend gemaakt. Van 27 augustus t/m 16 september kan er online gestemd worden op de genomineerden voor de publieksprijs. De uitreiking van de Strous Cultuur Prijs vindt plaats tijdens het Zomerfestival in september.

Meer info of media over dit item? Nu jij!

Foto Video Audio Tekst Embed

This field is required

Sleep foto hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Afbeelding ophalen van URL

Maximum upload file size: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep video hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 64 MB.

Processing...

This field is required

Drop Audio Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

e.g.: https://soundcloud.com/community/fellowship-wrapup

Add

Ondersteunde social media:

Maximum upload file size: 32 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=WwoKkq685Hk

Ondersteunde social media:

Processing...

Ook meer aandacht voor jouw (social) media (pers)berichten? Deel hier je bericht!

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Visie op Zorgtechnologie #5: Bestuurder Nellieke de Koning van Levvel

Busje botst tegen boom: bestuurder gewond