in

Zilveren oorlogsbuit terug naar rechtmatige eigenaar

http://kerkradetube.nl/wp-content/uploads/2019/10/tafelzilver2.jpg

LIMBURG – HEERLEN  | Na een uitgebreid onderzoek van meerdere maanden, worden binnenkort geroofde bezittingen na bijna 75 jaar weer terug gegeven aan de rechtmatig eigenaren. Het betreft o.a. zestien onderzetters en twee sauskommen.

Aan deze bemiddeling werkten naast de politie de Duitse ambassade, Openbaar Ministerie, een juwelier uit Heerlen en de Heerlense familie die het gestolen servies in haar bezit had.

video

Geroofd tafelzilver

De autoriteiten kwamen de zaak op het spoor dankzij een alerte kunsthandelaar uit Heerlen. Na een melding ging de politie vervolgens in gesprek met de Heerlense familie die het servies in haar bezit had. Onderzoek wees uit dat het servies in 1945 door Amerikaanse soldaten bij een adellijke familie werd weggenomen in Öhringen (D) en uiteindelijk terecht kwam in Heerlen. Daar kwam het in bezit van een inmiddels overleden Heerlenaar. Zijn familie heeft meegewerkt aan het onderzoek en besloten afstand te doen van het servies.

Teruggave

De politie heeft in overleg met de Duitse ambassade binnenkort een moment georganiseerd waarin het servies werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren: een adellijke familie uit Duitsland. De nabestaanden van de overleden Heerlenaar zijn gevrijwaard van vervolging aangezien de zaak verjaard is.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade – Verenigingsfeest 2019

Nabestaanden wonen herdenking Lancaster-crash bij