in , , ,

Zeven arrestaties bij grote politieactie tegen hennepteelt in Limburg

LIMBURG – Integrale actiedag met bijna tweehonderd medewerkers van het Openbaar Ministerie Limburg, agenten van de politie Limburg, de belastingdienst, het Ministerie van Defensie en het Team ondermijning Limburg gestart.

Het onderzoek richt zich op de grootschalige handel in benodigdheden voor de hennepteelt waaronder hennepstekken. Er worden negentien woningen en zeven loodsen doorzocht voornamelijk in de Westelijke Mijnstreek. Er zijn op dit moment zeven verdachten aangehouden bij de actie. Niet alleen panden in de Westelijke Mijnstreek worden doorzocht. Ook in Heerlen, Kerkrade, Gelderland, Brabant en België worden invallen gedaan. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Aanpak ondermijning

Illegale drugshandel brengt onschuldige burgers in gevaar door gewelddadige uitwassen, brandgevaarlijke hennepkwekerijen en het dumpen van hennepafval in natuurgebieden. Criminelen maken bij de grootschalige hennepteelt misbruik van legale bedrijven om de enorme winsten wit te wassen en gebruiken voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Zo ondergraven zij onze rechtsstaat.

De overheid pakt ondermijning gezamenlijk aan. Door deze gezamenlijke aanpak kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten weer veiliger.

Bovenwereld

Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en gemeente Sittard-Geleen op deze facilitators werkt zeer verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.
Veel gestelde vragen

Van het publiek en de media krijgt de politie veel vragen over deze integrale actie, daarom is er een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een aparte pagina aangemaakt.

Report

Stem op dit bericht!

2 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Beroving Kerkrade in Opsporing Verzocht

Uniek carillonconcert bij Vaessen Juweliers & Coasters