in

Woningsdag in Heerlen: speciaal programma voor thuis

HEERLEN – Geen Koningsdag dit jaar maar Woningsdag op maandag 27 april, met activiteiten die iedereen veilig in of om het huis kan doen en op afstand. Heerlen Mijn Stad volgt het landelijke voorbeeld en voegt hier nog een leuke uitdaging aan toe en knutsel-actie voor de kinderen.

Uitdaging: ‘de langste oranjeslinger’
Heerlen Mijn Stad roept alle Heerlenaren op om woningen (en dus indirect mensen) met elkaar te verbinden door middel van ‘de langste oranjeslinger van Nederland’. Oranje is op maandag 27 april de kleur van de verbinding. Iedereen kan meehelpen om ‘de langste oranjeslinger van Nederland’ te spannen in Heerlen als symbool voor samenzijn op afstand. Doe mee als straat en deel je foto’s @heerlenmijnstad.

Online knutselen en prijzen winnen
Op Koningsdag 27 april zendt Heerlen Mijn Stad om 11.00 uur een koninklijke knutselvideo uit via de Facebookpagina.
Amber Delahaye heeft alle voorbereidingen getroffen voor het maken van een slinger en een kroon, om zelf thuis te maken. Foto’s van de resultaten (met of zonder kinderen erbij) kunnen gepost worden met #woningsdagheerlen #heerlenmijnstad. De leukste inzendingen ontvangen een prijzenpakket van lokale ondernemers.

Digitale Kleedjesmarkt Heerlen
Ook volgt Heerlen Mijn Stad het landelijke voorbeeld en organiseert een digitale kleedjesmarkt. Iedereen die leuke spullen te koop heeft – spullen die men normaal gesproken zou aanbieden op de vrijmarkt – kan zich gratis aanmelden voor de Facebookgroep ‘Digitale Kleedjesmarkt Heerlen’ en hier spullen te koop aanbieden met foto’s of video’s. De groep gaat eind deze week online, zodat iedereen alvast lid kan worden en anderen kan uitnodigen.

Thuistoost
Om 16.00 uur is het tijd voor een thuistoost. Door heel Nederland brengt iedereen op hetzelfde moment een toost uit. Er wordt geproost op alle mensen die zich elke dag opnieuw inzetten om het coronavirus te bestrijden.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Videoboodschap Jordy Clemens

VIDEO wethouder Adriane Keulen