in , ,

GeweldigGeweldig BoosBoos VerdrietigVerdrietig

‘Wintertuinen’ op terrassen blijven mogelijk

KERKRADE – In dagblad De Limburger van 20 maart 2018 staat een artikel met als titel ‘Woede over wintertuinen’.

De krant heeft 28 februari vragen gesteld over de wintertuinen. Die zijn op 1 maart beantwoord. Delen van die antwoorden zijn in het artikel opgevoerd tegenover uitspraken van onze horecaondernemers. De redenen om het beleid rond de wintertuinen aan te passen worden helaas niet volledig weergegeven.

‘Wintertuinen’ blijven ook na 2021 wel degelijk mogelijk in de koudere periode (november-ma art). Als eis is bepaald dat ze mobiel zijn én snel demontabel, zodat ze voldoen aan de door de gemeente Kerkrade gewenste flexibiliteit. Die is nodig voor schoonmaak, evenementen en in het kader van veiligheidsvoorschriften.Deze wintertuinen bieden de gasten dezelfde beschutting als de huidige vaste overkappingen.

De gemeente heeft bij de totstandkoming van het beleid goed geluisterd naar de horecaondernemers en haar vertegenwoordigingen, waaronder Koninklijke Horeca Nederland. De gemeente realiseert zich terdege dat met inrichting van terrassen investeringen gemoeid zijn. In overleg met de ondernemers is daarom gekozen voor een lange overgangstermijn van ruim drie jaar, tot het WMC 2021. De huidige situatie mag tot dat moment gehandhaafd blijven. Daarna moeten alle terrassen aan het nieuwe beleid voldoen.

Om de exploitanten van de terrassen tegemoet te komen is door gemeente Kerkrade een subsidieregeling opgesteld. Deze voorziet in een financiële tegemoetkoming als exploitanten hun terras volledig in lijn brengen met het terrasbeleid dat per medio 2021 geldt.

De afgelopen periode zijn op verzoek van de gemeente de terrassen door de ondernemers opgesteld, zodat de gemeente een nulmeting kon houden. Samen is bekeken welke terrasaspecten wel en niet voldoen aan het nieuwe terrasbeleid.

Het door het gemeentebestuur vastgestelde beleid biedt ruimte voor maatwerk. Gasten van de horeca zullen weinig tot niets te gaan merken van de invoering van het nieuwe terrasbeleid. Onze gastvrije horeca biedt nu, maar ook in de toekomst, een prettige verblijfsomgeving in ons vernieuwde stadshart.

Bron: Facebook Gemeente Kerkrade

Meer info/media over dit item?!

Foto Video Tekst Embed

This field is required

Drop Images Here

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Plaats foto vanaf een URL

Maximale upload grootte: 8 MB.

Processing...

This field is required

Sleep uw videofile hierheen

of

You don't have javascript enabled. Media upload is not possible.

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Toevoegen

Supported services:

Maximale upload grootte: 50 MB.

Processing...

This field is required

Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=U-1V7Ht0oSQ

Supported services:

Processing...

Ook iets bijzonders uit de regio 045 gespot? Doe mee en plaats of tip jouw/een 045 bericht, social media, foto of video op 045online.nl! Klik hier!

Report

Stem op dit bericht!

3 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Heerlen huldigt drie kampioenen

Impressiebord nieuw zwembad Landgraaf geplaatst