in ,

VerdrietigVerdrietig

Vriend duikt na jaren op in moordzaak-Pongs: ‘Ik weet meer’

door Bjorn Thimister

LANDGRAAF – Een man uit Kerkrade, een goeie bekende van de in 2004 doodgestoken opticien Isabelle Pongs (48) uit Landgraaf, zegt alsnog belangrijke informatie te hebben die mogelijk tot een oplossing in deze zaak leidt. De man, wiens naam bij de redactie bekend is, hield jarenlang zijn mond over de moord maar praat nu voor het eerst. Een gesprek met de recherche, het coldcaseteam, volgt nog.

Ik kende Isabelle van vroeger toen ze nog tegenover mij woonde. In de laatste jaren voor de moord kwam ik vaker in haar brillenoptiek,

steekt de Kerkradenaar van wal.

Op de dag van de moord was ik er een keertje niet, want toen was ik toevallig op bezoek bij een rechercheur.

Die man kreeg een telefoontje dat er in de brillenzaak van Isabelle iets gebeurd was, niet veel later hoorde ik dat zij vermoord was. Daar was ik niet helemaal verrast over, want ik merkte in de dagen voor haar dood aan Isabelle dat er iets aan de hand was,

vervolgt de inwoner van Kerkrade.

Er klopte iets niet. Toen in een later stadium enkele verdachten werden aangehouden, wist ik dat de recherche in de verkeerde hoek aan het zoeken was. Ik denk met naam en toenaam te weten wie ze wél moeten hebben en ook wat het motief voor deze moord is geweest.

Nooit sprak hij tot nu toe hierover met de recherche. Altijd zweeg de Kerkradenaar naar eigen zeggen, over waarom het hij dit niet deed kan hij niks zeggen.

Ik ben opgelucht dat ik er nu eindelijk over kan praten en ik wil dat ook met de recherche gaan doen. Dan zal ik ook verder in detail treden.

Pieter Pongs, man van de vermoorde Isabelle, geeft desgevraagd tegenover aan de vriend van Isabelle Pongs niet te kennen. Hij heeft over de nieuw opgedoken informatie inmiddels contact gehad met het coldcaseteam dat zich met het onderzoek naar de onopgeloste moord op zijn vrouw bezighoudt.

Er is nog nooit door de politie met die persoon gesproken dus het wordt de hoogste tijd dat dit nu wel gaat gebeuren. Ik heb van de teamleider van het coldcaseteam begrepen dat men ermee doende is en aan het trachten is contact te leggen met deze man uit Kerkrade,

aldus Pieter Pongs.

Isabelle Pongs werd op vrijdag 30 juli 2004 doodgestoken in de keuken van haar brillenoptiek aan de Streeperstraat in Landgraaf. Studenten van de Universiteit Maastricht (UM) hebben zich middels een ‘frisse blik’ in de afgelopen tijd ook gebogen over het dossier-Pongs. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Report

2 Comments

Leave a Reply
  1. Jaren niets gezegd en nou wel. Hij had dit meteen moeten doen. En niet jaren moeten wachten. Dan hadden misschien snel de gene te pakken. Raar maja beter laat dan nooit zeggen ze dan maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Forse celstraf geëist voor veroorzaker inferno Kerkrade

Schouw op Brunssummerheide ongestoord en ordentelijk verlopen