KERKRADE – In de kantine van voetbalvereniging RKVV Chèvremont werd stilgestaan bij de trouwe jubilarissen en de megaster van het jaar. Ze werden één voor één naar voren geroepen door voorzitter Martin Stevens en op een humoristische wijze toegesproken en bedankt voor hun inzet binnen de vereniging.

Foto: Peter Trompetter

Het selectie gezelschap kreeg als blijk van waardering een mooie herinneringsplaat en een boeket bloemen uitgereikt. Na het officiële gedeelte kregen de aanwezige gasten de gelegenheid om de jubilarissen en megaster Atlanta te feliciteren.

Martin Stevens:
De kracht van de voetbalvereniging is dat er bijna geen verloop is. Van het aantal jaren dat deze vrijwilligers er al op hebben zitten is om versteld te staan.

Het varieert van 25 tot maar liefst 70 jaar. Ze zijn onmisbaar voor de club. Ieder heeft zo zijn eigen taak en ze hebben een enorme kennis van zaken.

Het zal in de toekomst moeilijk te evenaren zijn om een jubilaris in huis te hebben, die zich zeventig jaar heeft ingezet voor onze voetbalvereniging. Maar wie weet?

Foto: Peter Trompetter

De jaarlijkse megaster anno 2018 is de 39-jarige Atlanta Oligschlager. Ze heeft zich -ondanks enkele tegenslagen en gezondheidsproblemen- op een bijzondere manier ingezet voor RKVV Chèvremont.

Van links naar rechts: Toon Essers (70), Atlanta Oligschlager (megaster), Cap Meisters (70), Jupje Laven (50), Jos Leuchter (25), John Outvorst (50), Jack de Waal (50), Ron Pölz (40) en René Leurs (25) | Foto: Peter Trompetter

Atlanta is een vechter en blijft altijd positief. Dat maakt haar bijzonder. Samen met Selena Gubbels traint Oligschlager het meisjesteam van RKVV Chèvremont. Atlanta is weer zo gezond als een vis en heeft nog steeds veel plezier om het meisjesteam te trainen. Dat wil ze nog wel een tijd blijven doen.

Foto: Peter Trompetter

Atlanta Oligschlager begon op haar vijfde levensjaar met voetballen bij Chèvremont. Daar heeft ze tot haar vijftiende jaar in een team gespeeld. Vervolgens maakte ze de overstap naar RKTSV en uiteindelijk naar het meisjesteam van RKVV Chèvremont.