in

VIDEO | OM: Kerkradenaar veroorzaakte ongeval waarbij Jimmy (24) dood bleef en verliet plaats delict

VIDEO | KERKRADE De 29-inwoner van Kerkrade, die eerder werd aangehouden in de zaak waarin de 24-jarige Jimmy uit diezelfde plaats in augustus dit jaar kwam te overlijden, wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met een dodelijk slachtoffer. Dat bevestigt het OM in Limburg na vragen over deze kwestie. De man zit nog steeds in voorlopige hechtenis.

video

In deze zaak werd lange tijd in de wandelgangen verondersteld dat er meerdere verdachten bij het dodelijke incident betrokken zouden zijn geweest, maar volgens het OM is hier geen sprake van. “In deze zaak wordt één persoon verdacht. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval met een dodelijk slachtoffer én het verlaten van de plaats van het ongeval”, zegt justitiewoordvoerster Francis Kuijpers.

De Kerkradenaar, die zichzelf aangaf bij de politie, zit sinds dinsdag 20 augustus in voorlopige hechtenis. Hij had zichzelf gemeld op het politiebureau.
Het ongeluk vond plaats bij kasteel Erenstein in Kerkrade in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus. Daarbij kwam de 24-jarige Jimmy om het leven. Hij werd gevonden door een visser.

De verdachte Kerkradenaar is de bestuurder van de auto – eigendom van het slachtoffer – die in de vijver werd gevonden en waar het slachtoffer naast lag. De man was geen vriend van de overleden Jimmy. Hij belde niet met alarmnummer 112, maar ging er na het ongeluk vandoor. De houten fiets- en wandelbrug bij de vijver evenals een lichtmast raakten beschadigd bij het ongeval.

Mogelijk volgt er nog een reconstructie hiervan op de plaats delict. In deze zaak zal op 6 december een eerste pro formazitting gaan plaatsvinden voor de rechtbank in Maastricht. De familie, die nog met vele vragen zit in deze zaak, zal nog van tevoren door het OM in een gesprek worden ingelicht over de stand van zaken in het onderzoek.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Straatrovers Kerkrade aangehouden

1001 unieke Kerststallen en Kerstgroepen