in

VIDEO | COLDCASE Moordzaak-Pongs: Forensische Opsporing bekijkt realisatie adviezen studenten UM

Die politieafdeling is aan het bekijken of de nieuwe adviezen van het UM realiseerbaar zijn.

video

LANDGRAAF – Het coldcaseteam van de Limburgse politie heeft naar aanleiding van de bevindingen van studenten van de Universiteit Maastricht, die het dossier van de onopgeloste moord op opticien Isabelle Pongs uit Landgraaf nauwkeurig bestudeerd hebben, de Forensische Opsporing ingeschakeld.

Die politieafdeling is aan het bekijken of de nieuwe adviezen van het UM realiseerbaar zijn. Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie van het coldcaseteam.

Negen studenten van de UM hebben op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in de afgelopen tijd het 1500 pagina’s tellende digitale onderzoeksdossier-Pongs, de 48-jarige vrouw werd in haar brillenzaak in 2004 doodgestoken, helemaal doorgespit. Hierbij werd geprobeerd om nieuwe verbanden te leggen, hiaten in het dossier te vinden en getuigenverklaringen met elkaar te vergelijken.

Een en ander is inmiddels afgerond. In correspondentie van de teamleider van het coldcaseteam staat over de voortgang na het UM-onderzoek naar de onopgeloste Landgraafse moord: ‘Naar aanleiding van de bevindingen van de UM zijn er twee wegen te bewandelen: forensisch en tactisch. Ik heb contact gehad met de Forensische Opsporing en zij zijn aan het kijken of de adviezen ook te realiseren zijn.”

Het OM in Limburg wil desgevraagd “helaas niks zeggen over de stukken” met betrekking tot de bevindingen van de studenten in de moordzaak-Pongs.
“De reviews van de Universiteit Maastricht zijn altijd bedoeld als interne stukken en interne informatie. Daar doen we inhoudelijk geen mededelingen over”, legt justitiewoordvoerster Francis Kuijpers uit. “Vanwege het eventuele opsporingsbelang doen we nooit mededelingen over het al dan niet opstarten van eventuele onderzoeken. Ook nu niet.”

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Brand in passagierstrein bij station Voerendaal: reizigers geëvacueerd

Brunssum presenteert ‘InstaWindow’ in het centrum