23.3 C
Heerlen
woensdag, juni 3, 2020

UITGELICHT

Vertrokken Roda-topman Hessel Meijer: bewust gelogen over mij

Hij blikt tegen 045ONLINE voor het eerst terug op de afgelopen tijd waarin hij als statutair directeur turbulente maanden meemaakte en beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega vertrok.

- Advertentie -

KERKRADE Roda JC-topman Hessel Meijer, die vandaag is vertrokken als statutair directeur van de eerstedivisionist en is opgevolgd door Herman Huirne, is bewust beschadigd tijdens zijn afgelopen tijd bij de Kerkraadse club. Dat vertelt hij in een openhartig gesprek.

Hij blikt tegen 045ONLINE voor het eerst terug op de afgelopen tijd waarin hij als statutair directeur turbulente maanden meemaakte en beoogd grootaandeelhouder Mauricio García de la Vega vertrok.

“De ervaring die ik heb opgedaan is dat er in en over een voetbalbedrijf veel gepraat wordt, veel interne informatie naar buiten lekt en vele meningen bestaan”,

vertelt Meijer.

“Ik heb daar op zich niet veel moeite mee, tenzij onwaarheden de wereld in worden gestuurd en zeker als dat door bepaalde personen bewust gebeurd. Dan staat het clubbelang niet meer op de eerste plaats, maar het eigenbelang.”

“Wat ik zeker weet is dat ik in de afgelopen twintig jaar vele miljoenen in Roda JC heb gestoken en tot nu veel werk onbezoldigd heb verricht voor de club”,

vervolgt Meijer, die in de voorbije maanden meerdere keren de salarissen van spelers en personeel van de noodlijdende club voor heeft geschoten. De projectontwikkelaar sprak in de afgelopen tijd meerdere keren met de Belg Wouter Vandenhaute als nieuw beoogd eigenaar, maar Frits Schrouff besliste anders.

Hij koos uiteindelijk vorige week voor het vijfgespan Roland Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels, Jan Baggen en Herman Huirne. Meijer hierover:

“Ik vind het heel erg jammer dat er niet voor Vandenhaute gekozen is, want ik denk dat zijn plannen beter voor Roda waren. Er is veel kritiek geleverd op mij, ook door de nieuwe aandeelhouders. Ik hoop dat die mensen het nu laten zien.”

Meijer geeft aan dat hij vorige week tijdens een bezoekje in Dubai aan Roda JC-aandeelhouder Aleksei Korotaev goed nagedacht heeft over de hele situatie binnen Roda.

“Toen is er bij mij een knopje omgegaan en dacht ik: het is goed zo, ik vertrek. Het is tijd voor nieuwe mensen en ik kan me weer helemaal gaan richten op mijn eigen bedrijf.”

Hessel Meijer vervulde in het verleden meerdere functies binnen de Roda, was sinds juni dit jaar statutair directeur en is bovendien ook nog sponsor van de club. Meijer gaf bij zijn aanstelling als statutair directeur aan dit tot aan de begin van de lopende competitie te willen doen om Roda te helpen. De projectontwikkelaar zegt hier zelf over:

“De periode dat ik directeur was duurde langer dan voorzien, aangezien ik er een taak bij kreeg: afscheid nemen van beoogd grootaandeelhouder Mauricio de La Vega. Dat is uiteindelijk op 4 oktober tijdens een vergadering gelukt.”

Roda JC nu op Twitter:

- Advertentie -

NIEUW UITGELICHT

Ook terrassen Kerkrade weer open: niet overvol, maar gezellig druk.

KERKRADE - Na een horecalockdown van 2,5 maand zijn vandaag vanaf 12.00 uur de cafés en terrassen ook in...

Erensteinerveld is klaar voor de Toekomst

De familie Over-Dautzenberg in het midden met rechts Tim Weijers en links Marc Schroten. KERKRADE - De buurt Erensteinerveld in Kerkrade-Oost is klaar voor de...

Politie zoekt getuigen schietincident Brunssum

Brunssum - Rond 22.20 uur woensdagavond ontving de politie meerdere meldingen van een schietincident op de Platostraat. Ter plaatse werden geen mogelijke slachtoffers aangetroffen....

VIDEO: Wesley bracht explosief op scooter naar politiebureau Heerlen

HEERLEN - Een bijzonder vondst voor Wesley Klonen. Die vond met zijn metaaldetector een Amerikaanse antitankmijn. https://www.youtube.com/watch?v=IUYsHu92_8E Hij bracht hem op zijn scooter naar de...

Medewerkers Rd4 blussen autobrand in Heerlen

HEERLEN - Dinsdagmiddag 12 mei rond 14.40 uur is brand ontstaan in een auto aan de Zandweg in Heerlen. https://www.youtube.com/watch?v=9oSnLL4YDQQ Medewerkers van Reinigingsdiensten Rd4 die de...

TRENDING DEZE WEEK

- Advertentie -
 

NU ONLINE

Deel dit bericht met een vriend