in ,

UPDATE over herinrichting van de Oude Markt in Waubach

Foto: Facebook Gemeente Landgraaf

LANDGRAAF – Enexis is hard aan het werk is om de noodzakelijke kabels en leidingen te vervangen rondom de Oude Markt. Het werk ligt op schema en is naar verwachting afgerond in week 15/16 (halverwege maart) 2019.

– De aanbestedingsprocedure van de reconstructie van de Oude Markt en omgeving is inmiddels gestart. De daadwerkelijke aanbesteding en gunning zal rond de carnaval plaatsvinden. De start van de daadwerkelijke werkzaamheden staat gepland voor het 2e kwartaal van 2019.

– Het is ons gelukt om een perceel aan te kopen op de Kerkberg. Het betreft een gedeelte van de tuin van de pastorie. Door deze aankoop is het mogelijk om de bestaande parkeerplaats schuin tegenover het Theater Landgraaf iets uit te breiden. Deze extra parkeerplaatsen komen goed van pas, omdat door de herinrichting van de Oude Markt enkele parkeerplaatsen vervallen.

– Begin 2019 start de ‘werkgroep groen’ met hun eerste overleg. Deze groep bestaat uit bewoners die zich hiervoor hebben aangemeld tijdens de laatste informatieavond. Het doel van de werkgroep is meedenken over het groener maken van het straatbeeld, door de aanleg van geveltuintjes of gevelgroen. Samen met hen, en we hopen dat zich hiervoor nog meer bewoners melden, gaan we aan de slag met de plannen en ideeën om het nieuwe straatbeeld groener en daardoor mooier te maken.

Wethouder Marlies Dreissen bedankt de omwonenden voor hun geduld. Het traject heeft helaas langer geduurd dan oorspronkelijk gepland. En zo benadrukt ze, vooral heel erg bedankt voor het meedenken en de constructieve en prettige samenwerking daarbij.

[codepeople-post-map]

Bron: Facebook Gemeente Landgraaf

Report

Stem op dit bericht!

3 punten
Upvote Downvote

Reageer op dit bericht via:

Geef een reactie

Loading…

0

Reacties

0 reacties

Ajax bekert verder na een zeer moeizame avond in Kerkrade

Auto in brand op oprit in Kerkrade