20.2 C
Heerlen
donderdag, mei 28, 2020

UITGELICHT

Uitstel van betalingen voor ondernemers, verenigingen en stichtingen Brunssum

De maatregel is bedoeld om ondernemers en besturen van verenigingen en stichtingen te helpen om de coronacrisis door te komen.

- Advertentie -

BRUNSSUM – De gemeente Brunssum biedt ondernemers, verenigingen en stichtingen uitstel van betaling aan. Het betreft de opschorting van betalingen zoals huur, legeskosten, heffingen en andere gemeentelijke facturen. De maatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 en loopt tot en met 30 juni 2020.

De maatregel is bedoeld om ondernemers en besturen van verenigingen en stichtingen te helpen om de coronacrisis door te komen.

Waarborgen van continuïteit

Het besluit van de gemeente Brunssum past in het beleid van diverse landelijke en regionale overheden en instanties om met steunmaatregelen zoveel mogelijk de continuïteit te waarborgen van bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Daarom richt de Brunssumse regeling zich alleen op bedrijven, stichtingen en verenigingen waarvan aannemelijk gemaakt kan worden dat ze in financiële en/of organisatorische problemen komen als gevolg van de coronacrisis. De regeling voorziet enkel in het opschorten van betaling.

De Brunssumse regeling heeft alléén betrekking op betalingen jegens de gemeente. Uitstel van betaling van lokale belastingen voor bedrijven is al eerder aangekondigd door de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).

Aanvragen
Bedrijven, stichtingen en verenigingen die in aanmerking willen komen voor uitstel van betaling kunnen een aanvraag indienen via een webformulier. Dit formulier is te vinden op www.brunssum.nl/uitstelbetaling.

De regeling heeft een looptijd van vier maanden, van 1 maart tot en met 30 juni 2020. Mocht de landelijke situatie daartoe aanleiding geven, kan de regeling eventueel verlengd worden.

- Advertentie -

NIEUW UITGELICHT

Politie zoekt getuigen schietincident Brunssum

Brunssum - Rond 22.20 uur woensdagavond ontving de politie meerdere meldingen van een schietincident op de Platostraat. Ter plaatse...

VIDEO: Wesley bracht explosief op scooter naar politiebureau Heerlen

HEERLEN - Een bijzonder vondst voor Wesley Klonen. Die vond met zijn metaaldetector een Amerikaanse antitankmijn. https://www.youtube.com/watch?v=IUYsHu92_8E Hij bracht hem op zijn scooter naar de...

Medewerkers Rd4 blussen autobrand in Heerlen

HEERLEN - Dinsdagmiddag 12 mei rond 14.40 uur is brand ontstaan in een auto aan de Zandweg in Heerlen. https://www.youtube.com/watch?v=9oSnLL4YDQQ Medewerkers van Reinigingsdiensten Rd4 die de...

Twee personen overleden bij woningbrand in Landgraaf

LANDGRAAF - Bij een brand in een appartementencomplex aan de Lindestraat zijn vannacht twee personen overleden. Twee personen zijn voor een medische controle in...

Duo berooft en mishandelt krantenbezorger in Brunssum

BRUNSSUM - Twee personen hebben maandagochtend een krantenbezorger mishandeld en beroofd op de Zonnestraat. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond en moest zich laten behandelen...

TRENDING DEZE WEEK

- Advertentie -
 

NU ONLINE

Deel dit bericht met een vriend