in

Tweede aanhouding voor gewelddadige straatroof Heerlen

Foto ter illustratie.

HEERLEN – Donderdag 16 mei werd een vrouw op klaarlichte dag slachtoffer van een gewelddadige beroving. In de hoop tips te ontvangen over de identiteit van de verdachten zijn in juni beelden van deze straatroof vrijgegeven. Deze zijn veelvuldig gedeeld en bekeken. Daarnaast kreeg de zaak ook aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Dankzij de vele tips kon in november een eerste verdachte worden aangehouden in deze zaak. Afgelopen vrijdag werd de tweede verdachte aangehouden.

Op donderdag 16 mei werd een vrouw op de Vorstenstraat in Heerlen slachtoffer van een gewelddadige straatroof. Het is ongeveer 18.30 uur als twee jonge mannen van hun fiets springen en de vrouw van haar tas proberen te beroven. Ze blijft haar tas vasthouden en wordt door de daders over de straat heen gesleurd. Uiteindelijk moet ze noodgedwongen loslaten en gaan de verdachten er met de buit vandoor.

Twee aanhoudingen
De beelden van de straatroof werden veelvuldig bekeken en gedeeld. Het item was zelfs het best bekeken facebookitem van Opsporing Verzocht van 2019. Meerdere tips volgden. De recherche heeft deze tips allemaal uitgezocht en wist in november van vorig jaar een 19-jarige man uit Ubach Palenberg (Duitsland) aan te houden. Afgelopen vrijdag werd de tweede verdachte, een 22-jarige man eveneens afkomstig uit Ubach Palenberg (Duitsland), aangehouden.

Dank
De politie dankt eenieder voor het delen van de beelden en het doorgeven van tips. Mede dankzij de vele tips konden beide verdachten worden aangehouden.

Report

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

VIDEO Bombrief ontploft in bedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade

Politie deelt foto bombrief Amsterdam